LEXIKON
- Babcsíra - (Phaseolus aureus)
- Babér levél
- Balzsamecet
- Balzsamecet II. - Hogy készül?
- bambusz
- Bambuszgőzőlő
- Bambuszrost
- Bambuszrügy
- Barackmagolaj
- Barna mártás
- Barna rizs
- Basmati rizs
- Batáta
- Bazsalikom - Gyógyhatása
- Bazsalikom mag
- Bechamel mártás
- Bolivíai rózsa só
- Borkén
- Borókabogyó
- Bors: fekete, fehér, piros és zöld
- Borsikafű
- Borsmenta
- Borsmenta - gyógyhatása
- Brazil rózsabors - Schinus terebinthifolius
- Bulgogi sütés
- Bulgur
- Burgonyaliszt
- Búzacsíraolaj
Burgonyaliszt
Főtt burgonyából nyert őrölt liszt. Mint sűrítőanyag a kukoricalisztnél kocsonyásabb, a mártásnak összetettebb és fényesebb külsőt ad. Egyforma mennyiségű folyadék besűrítésekor a kukoricaliszt mennyiségének csak kétharmadát számoljuk burgonyalisztből.
Népszerű sűrítőanyag még a tápiókakeményítő és a nyílgyökér.
http://azsiabolt.hu/termekek/liszt/burgonyaliszt-natura-3798/3798