LEXIKON
- Kaffír levél
- Kakaó
- Kakaóvaj
- Kakukkfű
- KALA NAMAK
- Kalahári sivatagi só
- Kalamondin
- Kamut
- Kandírozás
- Kandiscukor
- Kapor
- Kapri
- Kardamom
- Kasvirág
- Kendermag
- Kendermag olaj
- Kesudió
- Kimcshi
- Kínai feketegomba (Lentinus edodes)
- Kínai kolbász
- Kínai ötfűszer
- Kiwi
- Kókuszvirág cukor
- Kóladió
- Köles
- Kombu
- Konnyaku - Leopárdkontyvirág
- Kóreai bambuszsó
- Koriander
- koriander mag
- Krizantém - tea
- Kukoricacsíra-olaj
- Kurkuma
- Kusz kusz
Kóreai bambuszsó
Bambuszsónak nevezzük azt a sót, melyet bambuszcsövekben égetnek. A tengeri sót kb.1000-1500 Celsius fokon égetik, nagyon finom por, i egy erős sós ízű, mégis mérsékelt marad a szájban.
A só pH-ja 7-8. és 100% -ban természetes só.
> 97,5% NaCl, 0,01% Ca, 0,01% Mg, 0,07% SO4