LEXIKON
- Sáfrány - Saffron
- Sambal oelek
- Sárga bab sós mártásban
- Sárgabab-mártás
- Sarhor-metélt
- Scoville-skála
- Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion
- Soba tészta
- Spárga
- Sriracha
- Stevia - jázminpakóca
- Sumac, Szömörce
- Szalmagomba (Volvariella volvacea)
- Szarvasgomba
- Szechuáni bors
- Szecsuani chilipaszta, chilipaszta
- Szegfűszeg
- Szerecsendió
- Szezámmag
- Szójababpaszta
- Szójababsajt lapok, vékony, szárított
- Szójababsajt, fehér, erjesztett
- Szójababsajt, friss (tofu)
- Szójababsajt, piros, erjesztett
- Szójababsajt, puffasztott
- Szójaolaj
Szechuáni bors
A szechuáni borsnak jellegzetes aromája és íze van, nem erős vagy csípős, egészen más, mint a feketeborsnak, vagy a fehérborsnak. Van egy citromos utóíze, egy kis zsibbadtságot okoz a szájüregnek, szinte előkészítve így a szájunkat az erősebb hozzávalókhoz.
A receptek legtöbbször azt ajánlják, hogy pirítsuk meg a piciny magocskákat, majd törjük össze az ételhez adás előtt.
A szechuáni bors fontos összetevője a Kínai öt-fűszer keveréknek.