LEXIKON

Szójababsajt, friss (tofu)

Őrölt szójababból készült fehér, tömör anyag, amelyet a kínai konyha széleskörűen alkalmaz — szinte ugyanúgy, mint a nyugati konyha-művészet a tejtermékeket.

A szójababsajt finomra őrölt, vízzel elkevert, majd anyagon átszűrt szójababból készül. Az így kapott „tejet" felforralják, miután előbb kalcium-szulfáttal megalvasztották.

A túrót dobozokba teszik, és súlyokkal kisajtolják belőle a savót. Tekintettel arra, hogy otthon nehéz elkészíteni, általában speciális üzletekben vásároljuk 2,5 cm vastag és 6,5 x 6,5 cm nagyságú négyszögletes darabokban. Ha naponta cseréljük rajta a vizet, amelyben áll, hűtőben a szója-babsajt 3 napig is eltartható.

http://azsiabolt.hu/kereses/tofu

Kapcsolódó Lexikon bejegyzések



-->