LEXIKON
- Sáfrány - Saffron
- Sambal oelek
- Sárga bab sós mártásban
- Sárgabab-mártás
- Sarhor-metélt
- Scoville-skála
- Skorpió chili - Trinidad Moruga Scorpion
- Soba tészta
- Spárga
- Sriracha
- Stevia - jázminpakóca
- Sumac, Szömörce
- Szalmagomba (Volvariella volvacea)
- Szarvasgomba
- Szechuáni bors
- Szecsuani chilipaszta, chilipaszta
- Szegfűszeg
- Szerecsendió
- Szezámmag
- Szójababpaszta
- Szójababsajt lapok, vékony, szárított
- Szójababsajt, fehér, erjesztett
- Szójababsajt, friss (tofu)
- Szójababsajt, piros, erjesztett
- Szójababsajt, puffasztott
- Szójaolaj
Szójababsajt, friss (tofu)
Őrölt szójababból készült fehér, tömör anyag, amelyet a kínai konyha széleskörűen alkalmaz — szinte ugyanúgy, mint a nyugati konyha-művészet a tejtermékeket.
A szójababsajt finomra őrölt, vízzel elkevert, majd anyagon átszűrt szójababból készül. Az így kapott „tejet" felforralják, miután előbb kalcium-szulfáttal megalvasztották.
A túrót dobozokba teszik, és súlyokkal kisajtolják belőle a savót. Tekintettel arra, hogy otthon nehéz elkészíteni, általában speciális üzletekben vásároljuk 2,5 cm vastag és 6,5 x 6,5 cm nagyságú négyszögletes darabokban. Ha naponta cseréljük rajta a vizet, amelyben áll, hűtőben a szója-babsajt 3 napig is eltartható.