Csicseriborsó barna -trs

Ár:
1.450 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 2 900 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A csicseriborsó Kis-Ázsiában már nagyjából 8000 éve ismerik, innen terjedt főleg a Földközi-tenger térségébe és Indiába. Valószínűleg a ma is vadon termő Cicer Reticulatum-ból fejlődött ki. Manapság már sok szubtrópusi vidéken termesztik a csicseriborsót, a származási helyén kívül még Dél-Amerikában is.

Nagyjából 20%-ban fehérjét, 40%-ban szénhidrátot, B1- és B6-vitamint, valamint folsavat tartalmaz. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Energiatartalma: 275 kcal (1152 kJ)/100 g.

Éretlen magjait a borsóhoz hasonlóan főzeléknek, levesnek, éretten főzeléknek, köretnek (saláta, püré) fogyasztják.

Pörkölt csemegeként is igen kedvelt, mivel íze a dióéhoz hasonló.

Magját hazánkban régebben a babhoz hasonlóan fogyasztották, pörkölve kávépótlónak használták.

A csicseriborsó az egyik legelfogadottabb hüvelyes növény a biotermékek piacán. Egységnyi területről sokkal több fehérjét ad, mint az árpa, a zab, a kukorica, a köles vagy a bükköny. Jobb az emészthetősége és a biológiai értéke, mint a babé vagy a lencséé.

A csicseriborsó lisztje adalékként, helyettesítőként is hasznosítható. Így péksüteményekben is felhasználható lenne, általa a kenyér is ízletesebb, tovább eltartható. Diabetikus és gyógyászati hatása is figyelmet érdemel.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

barna csicseriborsó

 

Allergének

Földimogyorót, dióféléket, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, tejet, zellert, szóját, mustárt, szulfitokat tartalmazhat nyomokban.

 

Származási hely. EU- és nem-EU mezőgazdaság

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!