RECEPTEK
RECEPTEK
Dal makhani
foto: Wikipedia
Hozzávalók 4 főre
- 110 g egész hántolatlan urid lencse (előző este beáztatva)
- 30 g vörösbab (előző este beáztatva) vagy vörösbab konzerv
- 120 g paradicsompüré
- 30 g dal makhani fűszerkeverék
- 40 g tejszín
- 30 g vaj
- 1 tk friss gyömbér julienne-re vágva
- 1 tk friss korianderlevél apróra vágva
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1. Csepegtessük le a lencsét és a babot, és főzzük bő vízben puhára.
2. Keverjük el a paradicsompürében a fűszerkeveréket, és egy másik edényben főzzük össze.
3. Amikor a lencse és a bab is puhára főtt, szűrjük le, és adjuk a fűszeres paradicsompüréhez. Főzzük alacsony lángon még 10 percig.
4. Keverjük el benne a tejszínt, olvasszuk fel benne a vajat, díszítsük a gyömbérrel és a korianderrel. Aki szereti a csípőset, tegyen bele chilit!
5. Tálaljuk forrón, kínáljunk hozzá basmati rizst vagy naan kenyeret.