RECEPTEK
RECEPTEK
Édes-savanyú csirke
Hozzávalók 4 főre
- 350 g csirkemellfilé (kb. 2*2 cm-es kockára vágva)
- 2 - 3 ek kukoricakeményítő
- 1 -1 kisebb piros és zöld kaliforniai paprika (kb. 2*2 cm-es kockákra vágva)
- 1 ananászkonzerv (454 g-os) kockára vágva
- 50 g édes-savanyú szósz
- növényi olaj a sütéshez
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / Forgassuk bele alaposan a nedves húskockákat a kukoricakeményítőbe, hogy mindenhol jól bevonja.
2 / Egy serpenyőbe öntsünk olajat a bő olajban való sütéshez, dobjunk bele egy kis darab kenyeret, és tegyük a tűzre, közepes lángra.
3 / Amikor a kenyér kezd sülni, dobjuk bele a bevont húskockákat, és kevergetve süssük aranybarnára, majd szedjük ki egy papírtörlőre, hagyjuk lecsöpögni róla az olajat. Tegyük félre egy tálba.
4 / Egy lábasban keverjük el az ananászkonzerv levét és az édes-savanyú szószt, és főzzük 2 percig, majd dobjuk bele a paprika- és ananászkockákat, és főzzük további 3 percig.
5 / Öntsük az így elkészült mártást a tálban levő húsra.
6 / Tálaljuk forrón, jázmin rizzsel.
Foto: paleoleapp.com
A viedón egy kicsit komplikáltabb receptet találsz, de ez sem lehet rossz!