RECEPTEK
RECEPTEK
Japán curry
Hozzávalók 4 főre
- 200 g csirke vagy marhahús 2 x 2 cm-es kockákra vágva
- 250 g krumpli 2 x 2 cm-es kockákra vágva
- 1 közepes fej hagyma apróra vágva
- 1 tk gyömbér apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 100 g sárgarépa 1 x 1 cm-es kockákra vágva
- 1 ek mogyoróolaj
- 440 ml víz
- 2 ek kukoricakeményítő
- 50 g japán currypaszta
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / Hevítsük fel egy serpenyőben az olajat, dobjuk rá az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, hagymát, és amikor felszabadultak az illatok, dobjuk rá a húskockákat, vegyük alacsonyabbra a lángot, és pirítsuk kevergetve fehéredésig.
2 / Öntsük rá a vizet, tegyük bele a krumplit, a sárgarépát, valamint a currypasztát. Keverjük meg.
3 / Fedjük le, és alacsony hőfokon gyöngyöztetve főzzük puhára (kb. 20 perc).
4 / Keverje el a keményítőt 2 evőkanál vízben, és kevergetve csorgassuk az ételbe, főzzük még 5 percig.
5 / Tálaljuki forrón, jázmin rizzsel.