RECEPTEK
RECEPTEK
Vajas csirke
Hozzávalók 4 főre
- 50 g vajas csirke fűszerpaszta
- 450 g csirkemellfilé kockára vágva
- 4 ek ghi
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- fél csésze szűrt paradicsom vagy darabolt paradicsom (120 ml)
- fél csésze víz
- fél csésze joghurt vagy tejszín
- fél ujjnyi gyömbér apróra vágva
- 1 - 2 gerezd fokhagyma összezúzva
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / Tegyük egy lábasba a tisztított vaj felét, dobjuk bele a apróra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát. Kevergetve pirítsuk, amíg felszabadulnak az illatok.
2 / Adjuk hozzá a paradicsomot, a fűszerpasztát és a joghurtot, 4 - 5 percig kevergetve főzzük, majd tegyük félre.
3 / A ghi másik felét hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk benne aranybarnára a húskockákat.
4 / Tegyük a megpirult húskockákat a kész szószba, és 4 - 5 perc alatt főzzük készre.
5 / Zöld kardamommal főzött basmati rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk.