RECEPTEK

RECEPTEK

Vajas csirke

Hozzávalók 4 főre

  • 50 g vajas csirke fűszerpaszta
  • 450 g csirkemellfilé kockára vágva
  • 4 ek ghi
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • fél csésze szűrt paradicsom vagy darabolt paradicsom (120 ml)
  • fél csésze víz
  • fél csésze joghurt vagy tejszín
  • fél ujjnyi gyömbér apróra vágva
  • 1 - 2 gerezd fokhagyma összezúzva

Az elkészítéshez szükséges eszközök

1 / Tegyük  egy lábasba a tisztított vaj felét, dobjuk bele a apróra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát. Kevergetve pirítsuk, amíg felszabadulnak az illatok.

2 / Adjuk hozzá a paradicsomot, a fűszerpasztát és a joghurtot, 4 - 5 percig kevergetve főzzük, majd tegyük félre.

3 / A ghi másik felét hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk benne aranybarnára a húskockákat.

4 / Tegyük a megpirult húskockákat a kész szószba, és 4 - 5 perc alatt főzzük készre.

5 / Zöld kardamommal főzött basmati rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk.

A kiválasztott termék a kosárba került!