RECEPTEK
RECEPTEK
Vindaloo curry
Hozzávalók 4 főre
- 450 g csirkehús kockára vágva
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva
- 1 tk gyömbér apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- fél csésze paradicsom kockára vágva
- 2 ek ghi
- 50 g vindaloo currypaszta
- 1 ek friss korianderlevél apróra vágva
Az elkészítéshez szükséges eszközök
1 / Tegyük egy serpenyőbe a ghi felét, hevítsük fel, tegyük bele a hagymát, gyömbért, fokhagymát, kevergessük, amíg felszabadulnak az illatok.
2 / Adjuk hozzá a fűszerpasztát és a paradicsomot, vegyük lejjebb a lángot, kevergetve főzzük pár percig, amíg szép sűrű mártássá nem áll össze. (Egy kis vizet lehet/kell adni hozzá, a kívánt állag elérése érdekében.)
3 / Tegyük félre a mártást, és egy másik serpenyőbe tegyük bele a ghi másik felét, dobjuk rá a húskockákat, pirítsuk nagy lángon 1 - 2 percig, majd a lángot lejjebb véve, kevergetve pároljuk puhára.
4 / A megpuhult húsra öntsük rá az elkészült mártást, forraljuk össze, és hintsük meg a friss korianderlevéllel.
5 / Basmati rizzsel és/vagy naan kenyérrel kínáljuk.