RECEPTEK

RECEPTEK

Mee goreng - indonéz sült tészta

Tippek

A koriandert kedvelők szórjanak rá durvára vágott leveleket, de egy kevés apróra vágott snidling is feldobja.

Fogyasztható önálló ételként is, de száraz, grillezett húsok (rák) mellé is.

Köretként is kínálhatjuk, valamint változatosabbá tehetjük, ha egyszer-egyszer teszünk bele egy kis julienne-re vágott sárgarépát, vagy egy marék vajon előre párolt zöldborsót is.

Ha rákból készítjük, 1 - 2 evőkanálnyi, nagyon vékony csíkokra vágott angol zeller is dobhatunk bele.

Hozzávalók 4 főre

  • 50 g mee goreng fűszerpaszta
  • 3 ek növényi olaj
  • 1 nagy fej hagyma durvára szeletelve
  • 1 - 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • ½ ujjnyi gyömbér apróra vágva
  • 250 g hús (csirke/marha/bárány) vékony csíkokra vágva vagy apró előgőzölt garnéla
  • 100 g szójababcsíra vagy vékonyra szeletelt káposzta
  • 2 szép kemény paradicsom apró kockára vágva
  • 2 tojás felverve
  • 150 g kínai tojásos tészta (mie tészta) vagy széles rizsmetélt

Az elkészítéshez szükséges eszközök

  • wok
  • woklapát

1 / Főzzük meg a tésztát a csomagolásán levő instrukciók alapján, és tegyük félre.

2 / Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, dobjuk bele a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és dobva-rázva pirítsuk, amíg felszabadulnak  az illatok.

3 / Dobjuk rá a húst/rákot, és rázva pirítsuk magas hőfokon 2 percig.

4 / Adjuk hozzá a fűszerpasztát, és gyorsan pirítsuk át.

5 / Adjuk hozzá a tésztát, öntsük rá a felvert tojásokat, és kevergetve süssük 2 percig.

6 / Dobjuk rá a paradicsomkockákat, a szójababcsírát/káposztát, de most már ne nagyon keverjük, csak rázzuk össze, hogy a paradicsom forró legyen, de ne törjön össze, a csíra/káposzta pedig éppen elveszítse a nyers érzetét, de ropogós maradjon.

7 / Egy perc alatt már kész is, tálaljuk azonnal!

A kiválasztott termék a kosárba került!