RÓLUNK

A bolt születése 1988 vénasszonyok nyarára nyúlik vissza. Akkor történt, hogy egy napon mérgesen bevágtam magam mögött egykor volt - biztosnak hitt, és nem is rosszul fizető - munkahelyem ajtaját ezzel a mondattal: "Ti nem értetek a kereskedéshez, majd én megmutatom, hogyan kell!". Majd elrohantam a Nagycsarnokba megtudni, hogy ki az eldugott sarokban található kis üzlet tulajdonosa, hogy eladó-e még a bolt. Eladó volt. Azóta is próbálom, pontosabban családommal azóta próbáljuk megmutatni, hogy igaz volt, amit egykori főnökömnek mondtam.

A régi 13 négyzetméteres bolt ma már 300 négyzetméteres eladóterű, melyet egy 1000 négyzetméteres raktár, továbbá egy csomagolóüzem szolgál ki. Ez utóbbit azért hoztuk létre, hogy sok olyan termék, mely nagyobb kiszerelésben létezik, de más kereskedők számára nem kifizetődő kisfogyasztói mennyiségben forgalmazni, mégis eljusson vevőinkhez.

A szokásoshoz képest fordított logikával gondolkozunk abban is, hogy hitünk szerint nem az a lényeges, hogy mi kapható a magyar piacon, hanem a "Minek kellene lennie?" kérdésre keressük a választ.

A "Bolt" így valójában azon életszemléletünk tükre, mely szerint az, hogy valaki bolygónk melyik pontján látta meg a napvilágot, nem akadályozhatja meg abban, hogy élvezze mindazt a jót, amit a Föld adni tud. Egymás ételeinek a megízlelése egymás kulturájával való ismerkedés is egyben. Az ételek és általában a dolgok nem jobbak vagy rosszabbak egymásnál, hiszen lehet, hogy egyszerűen csak másak.

A sokrétűséget szolgálja itt megnyíló virtuális üzletünk is. Ez csak kiegészítője Vámház körúti boltunknak, de reményeink szerint egyre fontosabb része lesz. A webes megjelenéssel próbálunk minél több olyan információt eljuttatni Önökhöz, melyekre eddig nem volt lehetőségünk.

Filozófiánk alapja: "A csábítást csak egy módon lehet legyőzni: ha engedünk neki!"

Tegyen egy sétát nálunk, és engedjen a csábításnak!

Kerekes Zsuzsanna és Varga Sándor - alapítók; valamint a gyermekek: Venczel Réka, Venczel András és Varga Péter