Yakinori 10 lapos -takaokaya

Yaki nori roasted seaweed 10 sheets -takaokaya

Ár:
3.650 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 25 g
Bruttó egységár: 146 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Japánul a nori óceáni algát jelent, valójában ez egy gyűjtőnév: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj (Rhodophyta) Pyropia nemzetségéből. A japán nori Koreában gim (kim) név alatt ismert.

A szárított, préselt, papírvékonyságú algalapokat friss algából állítják elő, papírkészítésre emlékeztető technológiával. Ez a japán yakinori 10 db egyenletes felületű, szárított és pirított, nagyjából 18*20 cm-es algalapot tartalmaz.

Az aranyzöld színű lapokat sajátos tengeríz jellemzi. Nagyon magas a fehérjetartalma, akárcsak a rost-, A vitamin-, B12-, kálium-, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.

 

Felhasználás

A sushi nori lapokat elsősorban norimaki sushi, onigiri és temaki betekeréséhez használják, ez, ami közismertebb, de ezer más módon fogyasztják ezen kívül.

A legegyszerűbb, ahogy reggelente eszik: kevés rizs köré tekerik és szójaszószba mártják. Norival „burkolják” be a löncshúsos musubit (grillezett löncshús és rizstömb „szendvics”, norival átkötve), a norimaki mochi-t (hagyományos japán rizs „sütis” édesség). Száraz nori lapokba tekerik a hideg rizsgolyókat, ami a japán gyerekek egyik kedvelt délelőtti snack-je. Az ochazuke egy másik tipikus, nagyon egyszerű noris japán étel: mindössze egy tál rizs, forró zöld teában előáztatott noridarabokkal.
A gőzölt rizs kedvelt kísérője, a nori tsukudani (szójaszósszal ízesített algapaszta) egyik legfontosabb alkotóeleme mi más? A nori.

Széttördelve hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, de tésztaételek és párolt rizs díszítésére és ízesítésére is kiváló. Általában fogyasztás előtt megpirítják (yaki-nori), ennél a terméknél azonban ez nem szükséges, mert ez pirított.

Szójaszószban hosszan főzve, egy besűrűsödött, nagyon ízletes pompás szószt kapunk.

Használhatjuk koreai ételekhez is. Koreában gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.

A gimbap-ot, a makisushi koreai változatát is el lehet vele készíteni. A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szárított nori alga

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g szárított termékben

Energia: 1259 kJ / 302 kcal
Zsír: 4.9 g
-amelyből telített zsírsavak: 0.6 g
Szénhidrát: 2.9 g
-amelyből cukrok: 2.9 g
Fehérje: 42 g
Só: 0.8 g

FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 4 g szárított nori lap fogyasztható naponta (1.5 lap).

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó! A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!

Származási hely: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Négy égtáj ízei Kft.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Négy égtáj ízei Kft. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!