Akciós termékek
Akciós mélyhűtött termékek
Akciós szárazáru
Algák
Aszalt gyümölcsök
Átmeneti készlethiány
Ázsiai levesalapok
Bambusznyársak
Chiliszószok és paszták
Ázsiai chiliszószok és paszták
Édes chiliszószok és paszták
Extrém chiliszószok és paszták
Mexikói-karib-amerikai chiliszószok és paszták
Cukrászati alapanyagok
Aromák
Csokoládédíszek
Cukordíszek
Ételfestékek
Kandírozott és liofilizált gyümölcsök
Marcipán és fondant
Öntetek és krémek
Öntő és bevonó csokoládék
Ostyák
Segédanyagok
Cukrászati eszközök
Desszert kapszlik
Egyéb kellékek
Fém- és műanyag kiszúrók
Gyertyák
Habzsákok és fejek
Lapátok-kések-kártyák
Muffin papírok
Nyalóka
Sütőformák
Szilikon formák
Torta alátétek és tálcák
Torta- és egyéb dobozok
Cukrok és édesítőszerek
Cukrok
Egyéb édesítőszerek
Mézek
Szirupok
Dezsőke
Ecetek és dresszingek
Balzsamecetek
Borecetek
Dresszingek
Egyéb ecetek
Gyümölcs- és ízesített ecetek
Rizsecetek
Édességek és sós snackek
Édességek
Sós snackek
Evőeszközök
Evőeszköz
Evőpálcák
Főzőeszközök
Egyéb eszközök
Főző- és sütőedények
Gőzölők
Kések
Mozsarak és őrlők
Sushi kellékek
Szűrők és szedők
Wok és eszközei
Fűszer- és egyéb tárolók
Fűszerek
Borsok
Chilik
Fűszerkonzervek
Fűszerpaprikák
Monofűszerek
Fűszerfélék
Ételízesítők és levesalapok
Fűszerolajok
Fűszerkeverékek
Afrikai fűszerkeverékek
Bárány és vad fűszerkeverékek
Curry fűszerkeverékek
Hal fűszerkeverékek
Indiai fűszerkeverékek
Ital fűszerkeverékek
Közel-keleti fűszerkeverékek
Marha-steak-grill-bbq fűszerkeverékek
Mediterrán fűszerkeverékek
Mexikói-dél amerikai-kreol fűszerkeverékek
Olasz fűszerkeverékek
Rizs-burgonya fűszerkeverékek
Saláta-zöldség fűszerkeverékek
Sertés fűszerkeverékek
Süti-kenyér fűszerkeverékek
Szárnyas fűszerkeverékek
Távol-keleti fűszerkeverékek
Fűszerpaszták
Egyéb fűszerpaszták
Indiai fűszerpaszták
Indonéz fűszerpaszták
Japán fűszerpaszták
Kínai fűszerpaszták
Koreai fűszerpaszták
Mexikói-dél-amerikai fűszerpaszták
Thai és vietnámi fűszerpaszták
Gombák
Göngyöleg
Hűtött termékek
Egyéb hűtött termékek
Friss csírák
Friss fűszerek
Friss zöldáru
Hüvelyesek
Hüvelyes konzervek
Szárított hüvelyesek
Instant tészták és készételek
Instant tészták
Készételek
Italok
Ázsiai szeszes italok
Koktél alapanyagok
Üdítőitalok
Japán tálalóedények
Ansen porcelán
Aurora porcelán
Blue oribe porcelán
Ebi/kani/sakana porcelán
Edo brown porcelán
Egyéb japán tálalóedények
Emerald vert porcelán
Finley blue porcelán
Finley grey porcelán
Fleur de ligne porcelán
Glassy green porcelán
Green oribe procelán
Hana blue porcelán
Izayoi porcelán
Japán melamin és lakk
Japán sushi tálak
Kobaltkék porcelán
Kuro porcelán
Mino yaki porcelán
Mokuzai porcelán
Neko porcelán
Nezumi grey kő
Nippon porcelán
Onyx noir porcelán
Seigaiha porcelán
Sendan porcelán
Silver grey porcelán
Sky blue porcelán
Sori porcelán
Tajimi porcelán
Tetsu kessho porcelán
Türkiz porcelán
Wasabi porcelán
White grey rim porcelán
Yamasaku azur porcelán
Kakaók és kávék
Forró csokoládék
Kakaók
Kávék
Kifutó termékek
Élelmiszer
Eszköz
Kínai tálalóedények
Black maru porcelán
Egyéb kínai tálalóedények
Fehér fényes porcelán
Fehér írásos porcelán
Fekete fényes porcelán
Fekete írásos porcelán
Fekete matt porcelán
Fekete-szürke porcelán
Kínai melamin és lakk
Kínai sushi tálak
Montenegro porcelán
Ogawa porcelán
Kínálótálak
Konzervek
Ázsiai konzervek
Gyümölcskonzervek
Halkonzervek
Olívabogyók
Paradicsomkonzervek
Pickle
Savanyúságok
Zöldségkonzervek
Köretek
Egyéb köretek
Gabonák
Lekvárfélék
Chutney
Lekvárok
Zselék
Lisztek és kenyerek
Különleges kenyerek
Lisztek
Panírporok
Mélyhűtött termékek
Mélyhűtött dim sum
Mélyhűtött gombák és zöldségek
Mélyhűtött tenger gyümölcsei
Mélyhűtött tészták és kenyerek
Mustár majonéz torma
Majonézek
Mustárok és tormák
Olajok
Főzőolajok
Salátaolajok
Olajos magok és magkrémek
Magkrémek
Magok
Partieszközök
Reformkonyha
Csírázó magok és edényeik
Fasírtporok
Gabonapelyhek
Táplálkozást kiegészítők
Zöldségkrémek
Rizs
Basmati rizsek
Egyéb rizsek
Jázmin rizsek
Olasz rizsek
Sushi rizsek
Sók
Étkezési sók
Különleges és ízesített sók
Sűrítők és zselésítők
Szójaszósz
Egyéb szójaszósz
Indonéz szójaszósz
Japán szójaszósz
Kínai szójaszósz
Koreai szójaszósz
Thai szójaszósz
Szószok és mártások
Bbq szószok
Észak-afrikai és közel-keleti szószok-pácok
Európai szószok-pácok
Halszószok
Indiai szószok-pácok
Indonéz szószok-pácok
Japán szószok-pácok
Kínai szószok-pácok
Koreai szószok-pácok
Mexikói és közép-amerikai szószok
Olasz tésztaszószok
Thai-vietnámi szószok-pácok
Teák
Fehér teák
Fekete filteres teák
Fekete szálas teák
Fűszeres teák
Gyümölcs filteres teák
Gyümölcsteák
Herbateák
Mate teák
Rooibos teák
Teaválogatások
Zöld filteres teák
Zöld szálas teák
Teakellékek
Egyéb tea kellékek
Teáscsészék
Teáskannák
Teáskészletek
Teaszűrők és filterek
Tejek és tejszínek
Kókusztejek és tejszínek
Növényi tejek és tejszínek
Sűrített tejek
Tészták
Ázsiai búza- és hajdinatészták
Egyéb gluténmentes tészták
Hazai tészták
Olasz tészták
Rizs- és üvegtészták
*dashi no moto ízesítő bonito halpor -shimaya
Dashi no moto stock powder -shimaya
A termék adatai
Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 33 750 Ft/ kg
A termékről
Termékleírás
8 tasak instant bonito dashi, azaz hal levesalappor, bonito - szárított, erjesztett, füstölt - halporral.
A dashi alaplét a japán konyha alapjának tekintik. Európában a zöldségalaplé lenne ennek a megfelelője, bár ízben és főzési időben nagyon eltérőek. Sokféle verzióban készülhet: csak bonitoval (katsuo dashi), kombu algával (kombu dashi), shiitake gombával (shiitake dashi), szárított szardellával (niboshi dashi), vagy ezek bármilyen tetszőleges kombinációjával (awase dashi).
A tradicionális japán miso leveshez elengedhetetlen a dashi alaplé, de más japán levesekhez is ezt használják (pl. különféle tésztalevesek).
Az instant dashi előnye, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető. Instant umami ízforrás, igen markáns ízfokozó, amely kiemeli az alapanyagok ízét, amelyhez hozzáadják.
Felhasználás
Használjuk a porból készített dashi alaplevet miso leveshez (lásd a lenti receptet), hot pot-okhoz, nimono-khoz (nagyon alacsony hőfokon főzött ételek, pl. kaboha no nimono, nikujaga stb.), forró japán tésztalevesekhez, chawanmushi-hoz (sós tejsodószerűség), okonomiyakihoz (palacsintatésztából és tetszés szerint összeválogatott alapanyagokból - zöldségek, tenger gyümölcsei stb. - készült, sós, aranybarnára sütött palacsintaszerű japán étel), modan yakihoz (okonomiyaki változat), mentsuyuhoz (dashi-szójaszósz-mirin keveréke, ami tésztalevesalapként vagy hideg tészta-mártogatóként funkcionál), tentsuyuhoz (dashi-szójaszósz-mirin keveréke, ami tempura mártogatóként funkcionál), vagy készítsünk vele shiro dashi-t (dashi alaplé, fehér szójaszósz, mirin, cukor), a shiro dashi-ból pedig dashimakit (egyfajta omlett).
A dashi alaplével, sötét szójaszósszal, mirinnel és cukorral készült tsuyu kerül az udon-, somen- és soba levesekbe, és ugyanezt – egy kicsit sűrűbb változatban – mártogató szószként is használják sült tempurához, hideg udon- vagy soba tésztához.
A takikomi-gohan elkészítéséhez is dashit használnak, amikor rizzsel, gombával, zöldségekkel és hallal vagy hússal főzik össze a dashit. Egy sajátos japán zöldségkészítési módszer, az ohitashi, amikor a zöldségeket dashiban hőkezelik (pl. spenót ohitashi, padlizsán ohitashi, okra ohitashi stb.).
Az instant dashi por hozzáadható takoyaki (polipos sült golyócskák) tésztájához, de általánosabban is használható, főként szószok, mártogatók, salátaöntetek, rizses ételek, halas raguk, hallevesek, ázsiai stílusú tenger gyümölcseivel készített tésztaételek vagy bármilyen olyan ételhez, amelyhez illik ennek a dashi típusnak az ízvilága.
Elkészítés
Ha levesalapként használjuk, 600 ml forró vízben oldjunk fel egy tasak port, majd a végcéltól függően ízesítsük és/vagy használjuk más ételek elkészítéséhez.
Ha ízesítőként használjuk, a port (ízlés szerinti mennyiségben) keverjük el mártásokban, mártogatókban, salátaöntetekben, levesekben stb.
Hozzávalók miso leveshez (4 személyre)
- 1 tasak Shimaya Dashi no moto ízesítő bonito halpor
- 150 g tofu, felkockázva (1x1cm)
- 600 ml víz
- 40 g miso
- póréhagyma, felkarikázva
Elkészítés
- Forraljuk fel a vizet, majd vegyük a legalacsonyabb hőfokra, és adjuk hozzá a halport.
- Adjuk hozzá a miso pasztát, majd a tofut, és pont mielőtt forrni kezdene, vegyük le a tűzről.
- Tálaljuk forrón, szórjunk rá póréhagymát.
Az összetevőkről
Összetétel
ízfokozó: E621; só, szárított bonito por (hal), ízfokozó: E635
Allergének
Halat tartalmaz.
Tápanyag-összetétel 100 g termékben
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 718 kJ/169 kcal
Zsír: 0,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 13 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 29 g
Só: 60,8 g
Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó.
Származási ország: Japán
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.