Tom ka paszta -lobo

Tom kha paste -lobo

Ár:
725 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 14 500 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Illatos, aromás, dominánsan citrusos, savanykás, nagyon enyhén édeskés, tömény fűszerkrém Thaiföld egyik ikonikus nemzeti ételéhez, a selymes, kókusztejes Tom Ka/Tom Kha/galanga leveshez. Fő összetevői a meleg, mégis hűsítő, pikáns és borsos galanga, a citrom-gyömbér-menta jegyeit hordozó citromnád, a friss, citrusos kaffir lime héj, a fűszeres, citrusos, nagyon aromás koriandergyökér és a chili. Nem tartalmaz hozzáadott tartósítószert és mesterséges színezéket.

A készítmény használata rendkívül egyszerű és gyors (lásd a receptet lent), tartalma 4 személyre főzött leveshez elég.

A Thaiföld északi részéről származó, láoszi konyha jegyeit is viselő Tom Ka levest kiegyensúlyozott ízvilág jellemzi, ahol a fűszeres, sós, édes és savanyú harmonikusan illeszkedik, egyik sem túl domináns. A leves alapja a kókusztej, ettől lesz lágy és selymes. Bár ízvilágát és fűszereit illetően van hasonlóság a Tom Ka és a Tom Yum között, a Tom Yum-mal ellentétben, amelynek alapja egy chili-uralta fűszerpaszta, a Tom Ka jellemzően nem csípős, legfeljebb pikáns, fűszeres.

A legismertebb és legnépszerűbb Tom Ka leves a Tom Kha Kai, amely csirkével készül, de készítik tenger gyümölcseivel (Tom Kha Thale), gombával (Tom Kha Het), sertéshússal (Tom Kha Mu) és tofuval (Tom Kha Taohu) is.

Általában halszósszal és limevel utóízesítik, és friss korianderlevéllel díszítik.

Önmagában vagy párolt rizzsel fogyasztják.

 

Felhasználás

Tom Kha Kai leves hozzávalók (4 személyre)

  ► 1 tasak Lobo Tom Ka paszta

  ► 500 ml kókusztej

  ► 500 ml víz

  ► 500 g csirkemell (felkockázva)

  ► halszósz és limelé (utóízesítéshez)

  ► friss korianderlevél (díszítéshez)

Elkészítés

1/ Forraljunk fel 250 ml kókusztejet.

 2/ Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet és a Tom ka fűszerpasztát.

 3/ Főzzük készre a húst, majd adjuk hozzá a vizet, és lassú tűzön főzzük tovább.

 4/ Adjuk hozzá a maradék 250 ml kókusztejet, és főzzük még egy pár percig.

 5/ Ízesítsük limelével és halszósszal, szórjunk rá korianderlevelet. Tálaljuk forrón.

TIPP

  • Csirke helyett használhatunk garnélát, vegetáriánus változathoz csak gombát vagy tofut.
  • Ha csípősebben szeretjük, szórjunk a végén egy kis felaprított piros thai chilit.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

só, galanga, citromnád, cukor, teljesen hidrogénezett pálmamagolaj, ízfokozó E621, kaffir lime héj, salottahagyma, koriandergyökér, chili, savanyúságot szabályozó E330

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 899 kJ / 216 kcal
Zsír: 13 g
- amelyből telített zsírsavak: 12 g
Szénhidrát: 20 g
- amelyből cukrok: 12 g
Fehérje: 3.1 g
Só: 26 g

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!