Tom yum paszta -lobo

Tom yum paste -lobo

Ár:
3.350 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 400 g
Bruttó egységár: 8 375 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Thai csípős-savanyú fűszerpaszta Thaiföld egyik nemzeti ételéhez, a Tom Yum leveshez, amelyet összetéveszthetetlen ízvilág jellemez: csípős és savanyú, illatos és aromás a friss fűszernövényektől, felforrósító és mégis hűsítő.

Ez a szójaolaj alapú, viszonylag kemény fűszerkrém citromnádat, galangát, chiliport, tamarind pasztát, limelevet, salottahagymát és fokhagymát tartalmaz. Édeskésebb, mint általában a Tom Yum paszták, és nem tartalmaz kaffir lime levelet. Tartósítószer- és színezékmentes. Tömény, éppen ezért elég 30 g paszta egy 4 személyre főzött leveshez.

Hagyományosan, Thaiföldön ez a leves mindig frissen készül, először egy paszta állagú alapot (nam prik pao) készítenek sült chiliből, salottahagymából és fokhagymából, majd ehhez adják hozzá a vizet, zöldfűszereket és a garnélát/húst. Mindig friss zöldfűszereket használnak, ettől lesz a leves igazán aromás és illatos. Citromnáddal, galangával és kaffir lime levéllel fűszerezik, thai chilivel, paradicsommal, édes fehér hagymával, cukorral, halszósszal ízesítik, és a végén adják hozzá a limelevet, ill. a zöld korianderlevelet.

Általában garnéla (Tom Yum Goon), csirke (Tom Yum Gai) vagy sertéshús a levesbetétje, de van keményhúsú hallal (Tom Yum Taleh), vegyes tenger gyümölcseivel (Tom Yum Talay), ill. gombával készült vegetáriánus verziója is. Vagy önmagában előételként kínálják, vagy főételként, ilyenkor külön tálkában ragacsos rizst adnak mellé. Kétféle változata létezik, az egyik híg, sűrítés nélküli (Tom Yum Nam Sai), a másik krémleves (Tom Yum Nam Khon), ehhez sűrített tejet vagy kókusztejet, ill. chilipasztát adnak.

 

Felhasználás

Elsősorban Tom Yum leveshez ajánlott, de a Nasi goreng indonéz sült rizs egyik – Malajziában népszerű - változatához, a Nasi goreng tom yam-hoz is használják.

Tom Yum Goong leves hozzávalók (4 személyre)

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet.
  2. Adjuk hozzá a fűszerpasztát, keverjük el.
  3. Adjuk hozzá a garnélát és a gombát.
  4. Főzzük készre, a végén ízesítsük halszósszal, sóval és citromlével.

TIPP:

  • Készítsük csirkével, valamilyen keményhúsú hallal vagy vegyes tenger gyümölcseivel.
  • Kínáljunk mellé párolt ragacsos rizst.
  • Adjunk hozzá kaffir lime levelet.
  • Szórjunk rá friss korianderlevelet.
  • Ha krémes Tom Yum-ot szeretnénk, adjunk a leveshez sűrített tejet (cukrozatlan!!!) vagy kókusztejet.
  • Felhasználás előtt a fűszerpaszta zacskót tegyük forró vízbe 1 percre, így könnyebb lesz használni.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

só, cukor, teljesen hidrogénezett pálmamagolaj, citromnád, ízfokozó: E621; savanyúságot szabályozó anyag: E330; chilipor, tamarind paszta (tamarind, víz), salottahagyma, fokhagyma, galanga, limelé

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1136 kJ / 272 kcal
Zsír: 15 g
- amelyből telített zsírsavak: 13 g
Szénhidrát: 29 g
- amelyből cukrok: 22 g
Fehérje: 3.4 g
Só: 25.1 g

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!