*calrose sushi rizs -kimpo

Calrose sushi rice -kimpo

Ár:
2.250 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 2 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A kissé áttetsző, üvegszerű szemű Calrose egy Japonica rizsfajta, egy eredetileg Kaliforniából származó középhosszú-szemű hibrid. Nevéből a „Cal” előtag Kaliforniára, a rizs „születési” helyére utal, míg a „rose” a rizs középhosszú-szemű mivoltát jelöli, ugyanis korábban Louisianában már kifejlesztettek egy középhosszú-szemű rizsfajtát, amit „Blue Rose” -nak hívtak.

Minden rizsfajta két típusú keményítőt tartalmaz: amilózt és amilopektint. Az amilóz egy hosszú, egyenes keményítő molekula, amely nem zselésedik főzés közben, így a magas amilóz tartalmú rizsek főzés után kemények és szárazak lesznek, a szemek nem tapadnak össze. Az amilopektin egy magas elágazási számmal rendelkező keményítő molekula, amely a főzés során zselésedik, így a magas amilopektin tartalmú rizs ragacsos lesz.

A Calrose amilóztartalma 15.4% körül van, közepes tartományban mozog, amilopektin tartalma viszont magas, ezért megfőzve puha, szaftos és enyhén ragacsos, jól magába szívja az ízeket.

Glikémiás indexe magas.

 

Felhasználás

Sokkal általánosabban használható, mint a rövidszemű sushi rizsek: jó alternatíva sushi és kimbap/gimbap (koreai sushi) készítéséhez, hibachi sültrizshez, ázsiai ételekhez (stir-fry, sültrizs), de mediterrán ételekhez (rizottó, paella, spanyol rizs) is megfelelő, ha éppen helyettesíteni szeretnénk egy adott ételhez ajánlott specifikus rizsfajtát.

Sima rizsköretként is fogyasztható, hozzáadható levesekhez és salátákhoz; kiváló alapanyag rizses desszertekhez. Török/görög/iraki dolma töltelékéhez is egy nagyszerű választás.

 

Előkészítés és főzés

Mossuk meg a rizst párszor, amíg a víz teljesen tiszta lesz, hogy eltávolítsuk a szemek felületén levő keményítőt. Áztassuk min. 20 percig, majd hagyjuk lecsöpögni. 

1 csésze nyers rizs kb. 2.5 adag főtt rizsnek felel meg.

Edényben való főzés

Öntsünk 1 rész rizst és 1.25 rész hideg vizet egy edénybe, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon lefedve főzzük további 20 percig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 10 percig lefedve, majd óvatosan lazítsuk fel rizslapáttal.

Sushi rizs készítés

A rizst a fentiek szerint főzzük meg. Az elkészült rizst sushi ecettel kell elegyíteni. 1 csésze nyers rizshez 2.5 evőkanál sushi ecet szükséges. Tegyük a főtt rizst egy nagyobb tálba (üveg/bambusz/fa lehetőség szerint), spricceljünk rá ecetet, és falapátot használva, gyors mozdulatokkal vegyítsük össze, anélkül, hogy a szemeket összetörnénk. Ezt csináljuk folyamatosan, amíg az összes ecetet egyenletesen elkeverjük a rizsben. A legjobb ízhatást akkor érjük el, ha el tudjuk vegyíteni az ecetet, amíg még a rizs meleg.

 

 

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

Calrose sushi rizs

 

Származási ország: Egyesült Államok

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!