*dulse vörös pálmamoszat bio -porto muinos

Organic dulse -porto muinos

Ár:
2.490 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 25 g
Bruttó egységár: 99 600 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Nyugat Írország partjain és/vagy a Nyugati Angol Csatorna vizeiből kézzel begyűjtött bio dulse, másképpen vörös pálmamoszat, vörös pálmaalga, dillisk, dilsk (Palmaria palmata). A vörösmoszatok csoportjához tartozik, lilás-vörös színű, finoman fűszeres, rákízű, enyhén roppanós. Lágy szerkezete és természetes umami íze, táplálkozástani értékei, valamint étvágygerjesztő, ízfokozó hatása miatt nagyon népszerű.

Nyomelemekben és rostban gazdag; magas a B12 vitamin, fehérje és jódtartalma; kitűnő ásványi anyag forrás.

Jól beilleszthető a vegán és vegetáriánus étrendbe.

 

Felhasználás

Pirítva, sütve vagy megfőzve, sőt nyersen is fogyasztható.

Nyers fogyasztás esetén, nem muszáj leöblíteni, csak törjük össze mozsárban, és használjuk fűszerként. Nem szükséges leöblíteni akkor sem, ha előételként vagy snack-ként tálaljuk: pl. sütőben sütve, sajttal megszórva egy kis salsával, vagy egyszerűen alga chipsként.

Rehidratálva kiváló adalék salátákhoz, ceviche-hez (latin amerikai étel: pácolt nyers hal citrusfélékkel), tatár beefsteak-hez, de fontos tudni, hogy ízfokozó tulajdonságai főzéskor nyilvánulnak meg legjobban, főleg a húsos ételeknél. Adjuk hát levesekhez, pörköltekhez, ragukhoz, tojásrántottához, krokettekhez, rizshez, tésztás ételekhez, pitékhez. Különösen jól illik a káposztás ételekhez. Bő olajban sütve, ízvilága sokkal intenzívebbé válik.

Sűrítő és zselésítő tulajdonságai miatt kiváló alternatíva a hagyományos sűrítőanyagokra: használják levesek, raguk, szószok sűrítésére, vagy lekvár, marmelád, fagyi állagának beállításához. Vörösesre színezheti az ételt.

Megpirítva és szétmorzsolva ételek díszítésére is használható.

Izlandon hagyományosan vajjal fogyasztják, Írországban pedig az ír szódás kenyérhez adják.

 

Áztatás és előfőzés

Amennyiben nem nyersen fogyasztják, a szárított dulsét használat előtt le kell öblíteni, kb. 10 percig áztatni, majd újra leöblíteni, és 15 percig főzni. Kb. ötszörösére nő a súlya áztatás után.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szárított bio tengeri vörös pálmamoszat (Palmaria palmata)

 

Allergének

A termék jellegéből adódóan tartalmazhat nyomokban halat, puhatestűeket és/vagy rákféléket.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g szárított/rehidratált termékben
Energia: 937 - 154 kJ /224 - 37 kcal
Zsír: 0.5 - 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.1 - 0 g
Szénhidrát: 21 -2.1 g
- amelyből cukrok: 0 - 0 g
Rost: 31 - 7 g
Fehérje: 18 - 3.6 g
Só: 4.4 - 0.08 g
Jód: 15946 - 1199 µg

FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Kb. 1 g szárított vörös pálmamoszat 150 µg jódot (NRV – ajánlott napi bevitel) tartalmaz. Kb. 12 g rehidratált vörös pálmamoszat 150 µg jódot (NRV – ajánlott napi bevitel) tartalmaz.

 

Tárolás: Tároljuk szobahőmérsékleten, száraz helyen, légmentesen zárható dobozban.

Származási hely: EU-mezőgazdaság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!