*japán majonéz gluténmentes -kewpie

Gluten-free japanese mayonnaise -kewpie

Ár:
4.161 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 8 322 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A híres Kewpie japán majonéz gluténmentes változata. Akárcsak az eredeti verziója, ez is egy nagyon sajátos, umami-gazdag szósz: ízvilága, állaga, mind-mind bizonyos fokig más, mint a mi megszokott majonézeinké. Két fő dologban különbözik az eredetitől: ennél szeszecet, almaecet és vörösborecet elegyét használták gabonaecetek keveréke helyett, és a csomagolását egy meglehetősen szokványosra cserélték, ahol csak a logó emlékeztet arra, hogy a Kewpie termékcsaládba tartozik.

Tudjuk, hogy a majonéz egy olyan emulzió, amelynek alapja olaj, tojás és ecet. A normál (főleg amerikai) majonézek általában egész tojásból készülnek, és fehér ecettel ízesítik, míg a Kewpie majonézekhez csak a tojássárgáját használják, és a normálhoz különféle gabonaecetek, míg a gluténmenteshez szesz-, alma- és vörösborecetek keverékét adják. Krémesebb és sűrűbb állagúak, sárgásabb színűek, tojásosabb ízűek, édeskésebbek, savanykásabbak, és egy diszkrétebb savasság jellemzi. De, ami a valódi és egyértelmű különbség, hogy a Kewpie majonézek ízfokozót tartalmaznak, amitől az egésznek egy sokkal intenzívebb és mélyebb össz-ízhatása van, és éppen ez az, ami miatt, mindenki imádja.

Az eredeti Kewpie majonézt Toichiro Nakashima „találta fel” 1924-ben. Az amerikai majonéz japán specifikus változatát akarta elkészíteni, és sikerült egy olyan terméket létrehoznia, ami azóta is egyik nagy kedvenc Japánban és világszerte. Bár gyakran hívják Kewpie majonéznek, ez mindössze márkanév, amely az autentikus (és egyben legjobb) Nakashima-féle japán majonézt fémjelzi. Csomagolásáról egyértelműen felismerhető, és összetéveszthetetlen bármelyik másik, kereskedelmi forgalomban levő japán majonézzel: egy piros felpattintható kupakos, átlátszó, teljesen feliratmentes, puha műanyag flakonban kapható, a külső csomagolásán az ikonikus piros Kewpie baba logóval.

 

Felhasználás

Kiváló alternatíva gluténmentes diétát követők számára, ha nem tudják az eredeti Kewpie majonézt használni a diétás megkötéseik miatt, de normál esetben érdemes az eredetihez nyúlni, mégiscsak az az etalon.

Tulajdonképpen majdhogynem bármivel és bármihez jó, ezerféleképpen használható, mint öntet, mártogató, salátadresszing vagy akár kötőanyag.

Japánban alapszósznak számít, a tonkatsu szósszal párban használják tonkatsuhoz (japán rántott sertéshús), csirke katsuhoz, menchi-katsuhoz (darált húsfasírt, morzsába forgatva, bő olajban sütve), hamu katsuhoz (sonka katsu), gyu katsuhoz (marha katsu), katsu sandohoz (katsu szendvics), korokkehoz (japán darált hús-burgonya krokett).

Locsolják okonomiyakira (sós palacsintaszerűség, káposztával, hússal vagy tenger gyümölcseivel és különböző öntetekkel), modan yakira (okonomiyaki változat), negiyakira (okonomiyaki változat), takoyakira (polipos sült golyócskák), yakisobára (tészta stir fry), temaki sushira, és kevésbé szokványosan japán sültrizsre (yakimeshi). Kínálják mártogatóként karaagehez (lisztbe vagy keményítőbe mártott hús/hal, amit bő olajban sütnek ki), tempurákhoz (liszt-víz-tojás keverékébe forgatott, bő olajban sütött tenger gyümölcsei, hús vagy zöldség).

Bár másabb, mint standard majonéz, bátran használhatjuk a helyettesítésére. Kenjük szendvicsre, burgerekbe, adjuk, mint mártogató szószt bő olajban sült vagy sütőben sült zöldségekhez, sajtgolyókhoz, zöldség-, hús-, gabonafasírtokhoz, csípős csirkeszárnyakhoz, csirkefalatokhoz, halrudacskához, kétszersültekhez, kenyérrudacskákhoz.

Keverjük el coleslawban, burgonyasalátában, tojássalátában, tésztasalátákban, locsoljuk tonhalsalátára, friss salátákra, sós palacsintára, kaszinótojásra, pizzára, héjában sült, töltött burgonyára, tócsnira.

Dúsítsuk vele a mártogató szószokat, kencéinket. Használjuk, mint alap tartármártáshoz, sültkrumpli szószhoz (majonézes ketchup), remoulade mártáshoz. Ha ízesítjük, új szószt kapunk, adjunk hozzá fokhagymát/curry-t/chilit/szezámolajat/miso pasztát/szójaszószt/chiliszószt/wasabit/tormát/ume su-t (japán szilva ízesítő) stb.

Próbáljuk ki valamelyest kevésbé szokványos társításokban is. Bármilyen furcsán is hangzik, ez a krémes keverék tökéletes marinád majonézes grillezett csirkéhez, grillezett sajthoz. A legegyszerűbb módja, hogy úgy varázsoljuk ízletessé a grillételünket, hogy mellette egy extra ropogós réteggel is bevonjuk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

repceolaj 73%, tojássárgája 14%, szeszecet, víz, só, cukor, ízfokozó E621, almaecet, mustárpor, vörösborecet, aroma (mustár), antioxidáns: E385

 

Allergének

Mustárt, tojássárgát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 2983 kJ/725 kcal
Zsír: 79 g
- amelyből telített zsírsavak: 6.8 g
Szénhidrát: 1.5 g
- amelyből cukrok: 1.5 g
Fehérje: 2.2 g
Só: 1.9 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!