*kantoni suki szósz -pantai

Cantonese suki sauce -pantai

Ár:
1.949 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 215 g
Bruttó egységár: 9 065 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Kantoni stílusú thai sukiyaki szósz vagy nam jim suki, három rokon thai étel „lelke”: a thai hot pot sukiyakié (suki), a suki tésztalevesé (suki nam) és a száraz sukié (suki hang). A csípős és savanyú ízek tökéletes egyvelege, enyhén sós, édeskés.

A thai suki egy hot pot leves, és bár neve alapján azt hihetnénk, hogy a japán sukiyaki thai változata, mégis ehhez hasonlít a legkevésbé. Sokkal inkább a kínai hot pot-ok vagy a japán shabu shabu világát idézi, de a thai ízlésvilághoz igazítva.

A thai suki (mint bármelyik hot pot) nemcsak egy ételféle, nemcsak egy főzési módszer, hanem egy társasági étkezési forma is, ami valahogy így zajlik: az asztal közepére egy alaplével feltöltött, speciális fémedényt helyeznek, az alaplevet végig gyöngyözve forralják. Az asztal körül ülők a különböző előkészített, feldarabolt, tetszés szerint kiválasztott nyers alapanyagokat (valamilyen húsféle (marha, sertés, csirke), húsgombóc, tenger gyümölcsei, üvegtészta, tésztabatyu, zöldség, gomba stb.) az alaplében mártogatva posírozzák vagy megfőzik. Mielőtt elfogyasztanák az így elkészült falatokat, thai sukiyaki szószba mártják, ez tulajdonképpen a fénypontja ennek az ételnek.

Kétféle thai suki létezik, a kantoni, ill. a hainani stílusú, a lényegi különbség a kettő között a levest kísérő sukiyaki szószban rejlik. A hainani meghatározó összetevője a vörös fermentált tofu és savanyított fokhagyma, a chili, só, cukor, ecet/lime mellett, míg a kantoni általában chiliszósz, chili, fokhagyma, szezámmag, lime, cukor és só kombinációjából áll össze, amelyhez olykor zöld koriandert, osztrigaszószt, halszószt, szójaszószt adnak.

 

Felhasználás

Elsődlegesen a hot pot sukiyaki (suki) mellé kínálják mártogató szószként, de a mu kratha-hoz (sertéshúsos étel, amely a kínai hot pot és a koreai BBQ ötvözete) is ezt adják.

Használják ízesítő szószként is a hot pot sukiyaki alaplevéhez, a suki tésztaleveshez (suki nam) vagy száraz suki/sukiyaki stir fry-hoz (suki hang).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, fokhagyma 18%, chili 11,5%, szójaszósz (szójababkivonat, búzaliszt (glutén), só, cukor), só, szezámolaj, szezámmag, édesburgonya, paradicsompaszta, szójababpaszta, osztrigaszósz (puhatestűek) (víz, cukor, szójaszósz (szójakivonat, búzaliszt (glutén), só, cukor), sűrítőanyag: E1422, ízfokozók: E621, E631; tartósítószer: E211

 

Allergének

Szóját, búzát (glutén), szezámot, osztrigát (puhatestűek) tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 582 kJ/139 kcal
Zsír: 0,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 26 g
- amelyből cukrok: 23 g
Fehérje: 1,6 g
Só: 4,5 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!