Felföldi malabár fekete bors öko

Black malabar highland pepper ecologic

Ár:
1.450 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 36 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Ökológiai termesztésből származó, exkluzív minőségű fekete bors (Piper nigrum), más néven malabár felföldi bors/malabár hegyvidéki fekete bors/tigris bors.

Mint fekete bors, rendelkezik az összes erre jellemző általános tulajdonsággal, viszont vannak egészen specifikus jegyei, melyek kiemelik a fekete borsok tömegéből, és egyedivé teszik.

Egy szigorúan védett természetvédelmi területen, a délnyugat-indiai Kerala állam Wayanad hegyvidékén terem, tiszta és érintetlen környezetben, ahol helyi törzsközösségek termesztik, szedik, és szárítják. Hozama nagyon alacsony, de aromaanyag- és illóolaj artalma szignifikánsan magasabb, mint a legtöbb borsfajtának.

Intenzív, meleg, enyhébb, de hosszantartó csípősség jellemzi, egyedi, friss gyümölcsös aromával.

 

Felhasználás

Bármilyen ételhez használhatjuk, amelyet fekete borssal fűszereznénk, de érdemes inkább olyan ételekkel kombinálni ezt a bors-ínyencséget, ahol ez a koncentrált fekete bors ízvilág ragyoghat.

Kitűnő fűszer minőségi marhasültekhez, sült/grillezett halakhoz és -tenger gyümölcseihez, tanyasi csirkéhez (pl. citromos-fekete borsos csirke), kecskesajtokhoz, szószokhoz, csokoládés vagy vaníliás desszertekhez, salátákhoz.

Egész fekete bors: akkor tegyük az ételbe, ha azt sokáig kell főzni, vagy sokáig állhat, és van idő arra, hogy íze, aromája átjárja az ételt.

Durvára tört/őrölt bors: akkor használjuk, ha a borsot független alkotóelemnek tekintjük.

Nagyon finomra őrölt bors: minél finomabbra őröljük, aromája annál intenzívebben ötvöződik az étellel.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, érdemes egész borsot tartani otthon, csak közvetlenül a felhasználás előtt darálni, illetve a főzés végén hozzáadni az ételhez, mielőtt levennénk a tűzről. Az előre őrölt fekete bors csak a csípősséget fokozza.

 

Más fűszerekkel való társítás

Ha komplex, telt csípősséget szeretnénk kihozni a fekete borsból, társítsuk chilipaprikával, mustárral, szecsuáni borssal vagy gyömbérrel. Ha a fás, fenyőízű árnyalatokat akarjuk hangsúlyozni, kombináljuk babérlevéllel, fekete kardamommal vagy szerecsendióval. Ha citrusosságát szeretnénk kiemelni, használjuk zöld kardamom, kurkuma vagy koriander mellett.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete bors* (Piper nigrum)

*organikus termesztésből származó

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, szóját, gluténtartalmú gabonaféléket, halat, tojást is csomagoló üzemben csomagolták, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Mivel aromája illékony, és ízanyagai halványodnak, ha hosszasan éri a fény, használjunk és tartsunk inkább egész borsot, tároljuk légmentesen lezárva, lehetőleg sötét színű tárolóban.

Származási hely: India

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Négy égtáj ízei Kft.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Négy égtáj ízei Kft. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!