Himalája só rózsaszín durvaszemcsés jódozott őrlőben -cape herb&spice

Iodized himalayan coarse pink salt in grinder -cape herb&spice

Ár:
2.850 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 390 g
Bruttó egységár: 7 308 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Halal és kóser minősítésű, adalékanyagmentes, rózsaszín, durvaszemcsés jódozott himalája kősó, műanyag őrlőfejes, műanyag testű, nem újratölthető sómalomban. A sómalom őrlőfeje nem állítható, csak finom szemcseméretűre darálja a sót.

Észak Pakisztán Punjab tartományából származik, és voltaképpen nem is a Himalája hegységből bányásszák, hanem attól egy többszáz km-re fekvő, Sóvidéknek nevezett hegyláncból, amely a Himalája lábainál fekszik. A mai napig többnyire kézi kitermelés folyik ezekben a bányákban.

A himalája só tulajdonképpen egy – a prekambriumi időszakban, kb. 600 millió évvel ezelőtt kiszáradt – lagúna maradványa, amely a föld tektonikus mozgásai miatt mélyen a föld alá került. Mivel olyan sokáig volt föld alá temetve ez a sóréteg, és ez idő alatt szennyeződés nem érte, ezért Földünk egyik legtisztább sójának tartják.

A sószemcsék színe változó, van köztük fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín. Ez nemcsak általánosan a magas ásványi anyag tartalmának köszönhető, a vas jelenléte és annak mennyisége befolyásolja leginkább, hogy a sószemcse színe milyen lesz: minél több benne a vas, annál sötétebb rózsaszín, narancssárga vagy vörös lesz.

84 különféle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között vasat, magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, klórt, bórt, fluort, jódot, cinket, szelént, rezet stb.

Sóssága lágyabb, kevésbé hat sósnak az asztali sókhoz és más kősókhoz viszonyítva.

Mint bármelyik só, legyen az különleges vagy egyszerű, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Kitűnő főzősó, utóízesítő, asztali só.

Gyakorlatilag bármihez használhatjuk, nyers vagy főtt, sós vagy édes ételekhez, gyümölcsökhöz, desszertekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

jódozott himalája kősó

 

Allergének

Nyomokban zellert, búzát (glutén), mustárt, szezámmagot, szóját, kén-dioxidot tartalmazhat.

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Pakisztán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!