Currypaszta enyhe -pasco

Curry paste mild -pasco

Ár:
1.890 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 270 g
Bruttó egységár: 7 000 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A curry szó a köztudatban elég sok zavar forrása, még mindig nem tudni biztosan, hogy indiai eredetű vagy az angolok találták ki, mindenesetre Indiában ismeretlen fogalom abban az értelemben, ahogy az angolok használják, vagyis nagyjából minden mártásos indiai ételre és a hozzájuk társított fűszerkeverékekre (currypor).

Ez a komplex, de nem specifikus fűszerezésű, enyhén csípős indiai curry fűszerpaszta pontosan egy ilyen általános összetételű és felhasználású ízesítő krém, mint amilyen tág és elmosódott értelmezést kap az indiai curry manapság. Ennek megfelelően bármiféle indiai ízvilágú, húsos vagy vegetáriánus mártásos étel fűszerezésére jó (lásd a lenti receptet).

Nem tartalmaz mesterséges ízesítőt, -színezéket, gluténmentes. Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is. 

 

Felhasználás

Elsősorban indiai ízvilágú, paradicsomos alapú, húsos vagy vegetáriánus curry-k ízesítésére ajánlott. Az így elkészített curry tejszínnel, joghurttal, kókusztejszínnel lágyítható, kesudió- vagy mandulapasztával sűríthető.

Nagyon jó marinád akár önmagában, akár joghurttal, kókusztejjel elegyítve grillezendő húsokhoz, tenger gyümölcseihez, halakhoz, zöldségekhez és panírhoz (indiai puha, friss tehénsajtféle).

Izgalmas ízesítő levesekhez, koftákhoz (darált húsból készült fasírt- és vagdaltfélék), lencsefőzelékekhez, sült rizshez, öntetekhez, ha egy kis indiai ízvilágot szeretnénk becsempészni a megszokott ételeinkbe.

Hozzávalók indiai curry-hez (2 személyre)

  • 2 - 3 evőkanál Pasco Curry fűszerpaszta (enyhe)
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2 db közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 250 g hús vagy zöldség, vékonyra szeletelve

Elkészítés

  1. Forrósítsuk fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Dobjuk rá a hagymát, és karamellizáljuk.
  2. Adjuk hozzá a húst vagy zöldséget, és pirítsuk 2 percig.
  3. Keverjük hozzá a fűszerpasztát.
  4. Öntsük fel ½ csésze forró vízzel, és lassú tűzön főzzük készre.
  5. Tálaljuk forrón.

TIPP

  • Köretként adjunk párolt basmati rizst és/vagy naant (tandoori kemencében sütött, kelesztett indiai lepénykenyér).

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

repceolaj, paradicsom, víz, koriander, só, gyömbér, fokhagyma, módosított kukoricakeményítő, chilipor, savanyúságot szabályozó anyag: E260; garam masala, kurkuma, római kömény

 

Allergének

Nyomokban tartalmazhat: tej, szója, tojás, szulfitok, zeller, mustár.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1297 kJ / 314kcal
Zsír: 28.8 g
- amelyből telített zsírsavak: 2.3 g
Szénhidrát: 14.4 g
- amelyből cukrok: 1.5 g
Fehérje: 3.7 g
Só: 5.7 g

 

Tárolás: Hűvös helyen, napfénytől védve tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Egyesült Királyság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!