Akciós termékek
Akciós mélyhűtött termékek
Akciós szárazáru
Algák
Aszalt gyümölcsök
Átmeneti készlethiány
Ázsiai levesalapok
Bambusznyársak
Chiliszószok és paszták
Ázsiai chiliszószok és paszták
Édes chiliszószok és paszták
Extrém chiliszószok és paszták
Mexikói-karib-amerikai chiliszószok és paszták
Cukrászati alapanyagok
Aromák
Csokoládédíszek
Cukordíszek
Ételfestékek
Kandírozott és liofilizált gyümölcsök
Marcipán és fondant
Öntetek és krémek
Öntő és bevonó csokoládék
Ostyák
Segédanyagok
Cukrászati eszközök
Desszert kapszlik
Egyéb kellékek
Fém- és műanyag kiszúrók
Gyertyák
Habzsákok és fejek
Lapátok-kések-kártyák
Muffin papírok
Nyalóka
Sütőformák
Szilikon formák
Torta alátétek és tálcák
Torta- és egyéb dobozok
Cukrok és édesítőszerek
Cukrok
Egyéb édesítőszerek
Mézek
Szirupok
Dezsőke
Ecetek és dresszingek
Balzsamecetek
Borecetek
Dresszingek
Egyéb ecetek
Gyümölcs- és ízesített ecetek
Rizsecetek
Édességek és sós snackek
Édességek
Sós snackek
Evőeszközök
Evőeszköz
Evőpálcák
Főzőeszközök
Egyéb eszközök
Főző- és sütőedények
Gőzölők
Kések
Mozsarak és őrlők
Sushi kellékek
Szűrők és szedők
Wok és eszközei
Fűszer- és egyéb tárolók
Fűszerek
Borsok
Chilik
Fűszerkonzervek
Fűszerpaprikák
Monofűszerek
Fűszerfélék
Ételízesítők és levesalapok
Fűszerolajok
Fűszerkeverékek
Afrikai fűszerkeverékek
Bárány és vad fűszerkeverékek
Curry fűszerkeverékek
Hal fűszerkeverékek
Indiai fűszerkeverékek
Ital fűszerkeverékek
Közel-keleti fűszerkeverékek
Marha-steak-grill-bbq fűszerkeverékek
Mediterrán fűszerkeverékek
Mexikói-dél amerikai-kreol fűszerkeverékek
Olasz fűszerkeverékek
Rizs-burgonya fűszerkeverékek
Saláta-zöldség fűszerkeverékek
Sertés fűszerkeverékek
Süti-kenyér fűszerkeverékek
Szárnyas fűszerkeverékek
Távol-keleti fűszerkeverékek
Fűszerpaszták
Egyéb fűszerpaszták
Indiai fűszerpaszták
Indonéz fűszerpaszták
Japán fűszerpaszták
Kínai fűszerpaszták
Koreai fűszerpaszták
Mexikói-dél-amerikai fűszerpaszták
Thai és vietnámi fűszerpaszták
Gombák
Göngyöleg
Hűtött termékek
Egyéb hűtött termékek
Friss csírák
Friss fűszerek
Friss zöldáru
Hüvelyesek
Hüvelyes konzervek
Szárított hüvelyesek
Instant tészták és készételek
Instant tészták
Készételek
Italok
Ázsiai szeszes italok
Koktél alapanyagok
Üdítőitalok
Japán tálalóedények
Ansen porcelán
Aurora porcelán
Blue oribe porcelán
Ebi/kani/sakana porcelán
Edo brown porcelán
Egyéb japán tálalóedények
Emerald vert porcelán
Finley blue porcelán
Finley grey porcelán
Fleur de ligne porcelán
Glassy green porcelán
Green oribe procelán
Hana blue porcelán
Izayoi porcelán
Japán melamin és lakk
Japán sushi tálak
Kobaltkék porcelán
Kuro porcelán
Mino yaki porcelán
Mokuzai porcelán
Neko porcelán
Nezumi grey kő
Nippon porcelán
Onyx noir porcelán
Seigaiha porcelán
Sendan porcelán
Silver grey porcelán
Sky blue porcelán
Sori porcelán
Tajimi porcelán
Tetsu kessho porcelán
Türkiz porcelán
Wasabi porcelán
White grey rim porcelán
Yamasaku azur porcelán
Kakaók és kávék
Forró csokoládék
Kakaók
Kávék
Kifutó termékek
Élelmiszer
Eszköz
Kínai tálalóedények
Black maru porcelán
Egyéb kínai tálalóedények
Fehér fényes porcelán
Fehér írásos porcelán
Fekete fényes porcelán
Fekete írásos porcelán
Fekete matt porcelán
Fekete-szürke porcelán
Kínai melamin és lakk
Kínai sushi tálak
Montenegro porcelán
Ogawa porcelán
Kínálótálak
Konzervek
Ázsiai konzervek
Gyümölcskonzervek
Halkonzervek
Olívabogyók
Paradicsomkonzervek
Pickle
Savanyúságok
Zöldségkonzervek
Köretek
Egyéb köretek
Gabonák
Lekvárfélék
Chutney
Lekvárok
Zselék
Lisztek és kenyerek
Különleges kenyerek
Lisztek
Panírporok
Mélyhűtött termékek
Mélyhűtött dim sum
Mélyhűtött gombák és zöldségek
Mélyhűtött tenger gyümölcsei
Mélyhűtött tészták és kenyerek
Mustár majonéz torma
Majonézek
Mustárok és tormák
Olajok
Főzőolajok
Salátaolajok
Olajos magok és magkrémek
Magkrémek
Magok
Partieszközök
Reformkonyha
Csírázó magok és edényeik
Fasírtporok
Gabonapelyhek
Táplálkozást kiegészítők
Zöldségkrémek
Rizs
Basmati rizsek
Egyéb rizsek
Jázmin rizsek
Olasz rizsek
Sushi rizsek
Sók
Étkezési sók
Különleges és ízesített sók
Sűrítők és zselésítők
Szójaszósz
Egyéb szójaszósz
Indonéz szójaszósz
Japán szójaszósz
Kínai szójaszósz
Koreai szójaszósz
Thai szójaszósz
Szószok és mártások
Bbq szószok
Észak-afrikai és közel-keleti szószok-pácok
Európai szószok-pácok
Halszószok
Indiai szószok-pácok
Indonéz szószok-pácok
Japán szószok-pácok
Kínai szószok-pácok
Koreai szószok-pácok
Mexikói és közép-amerikai szószok
Olasz tésztaszószok
Thai-vietnámi szószok-pácok
Teák
Fehér teák
Fekete filteres teák
Fekete szálas teák
Fűszeres teák
Gyümölcs filteres teák
Gyümölcsteák
Herbateák
Mate teák
Rooibos teák
Teaválogatások
Zöld filteres teák
Zöld szálas teák
Teakellékek
Egyéb tea kellékek
Teáscsészék
Teáskannák
Teáskészletek
Teaszűrők és filterek
Tejek és tejszínek
Kókusztejek és tejszínek
Növényi tejek és tejszínek
Sűrített tejek
Tészták
Ázsiai búza- és hajdinatészták
Egyéb gluténmentes tészták
Hazai tészták
Olasz tészták
Rizs- és üvegtészták
Indonéz rendang curry fűszerpaszta csípős -ahg
Spice paste for indonesian rendang curry -ahg
A termék adatai
Kiszerelés: 50 g
Bruttó egységár: 19 880 Ft/ kg
A termékről
Termékleírás
Csípős, pikáns, ízes fűszerpaszta a kirobbanóan aromás rendanghoz, az indonéz szigetvilági Szumátra nyugati részén található Minangkabau régió ún. padang konyhájának legnevezetesebb ételéhez.
A termék halal minősítésű, gluténmentes, nem tartalmaz MSG-t, tartósítószert és mesterséges színezőanyagot. Vegánok és vegetáriánusok számára is ideális, nincs benne állati eredetű összetevő. A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent); 1 tasak tartalma 4 adag rendanghoz elég.
Mi is az a rendang?
A rendang az öt indonéz nemzeti étel egyike, a padang (minangkabau) konyha közel legismertebb fogása, amelyet nemcsak az indonéz szigetvilág teljes területén sikerült meghonosítani a vándorló minangkabauiaknak, hanem a környező országokban is, mint pl. Malajzia, Szingapúr, Brunei és a Fülöp-szigetek.
Curry-félének tekintik, egy - különféle illatos fűszerekkel kókusztejben - hosszan-lassan párolt sűrű, krémes, gazdag, elképesztően összetett ízvilágú húsragunak. De a rendang valójában nem egy ételfélét jelöl, hanem egy főzési technikát, a lassú párolást/főzést, amely során addig kavarják az ételt, amíg a hozzáadott folyadék elpárolog, a hús omlós lesz, és magába szívja a fűszerek/ízesítők aromáját.
A padang konyha a csípős-fűszeres kókusztejben lassan párolt húsételeket aszerint kategorizálja, hogy a főzés végén milyen sűrű lesz az étel, így különbözteti meg tehát a gulai-t, a kalio-t és a rendangot. A gulai sárgás színű, egészen leveses-szószos, mivel rövid ideig főzik; amint a hús elkészült, és a kókusztej felforrt, leveszik a tűzről. Ezt curry-nek tekintik. Ha a gulai-t tovább főzik, amíg a kókusztej részben elpárolog, és a hús barnulni kezd, már kalio-val van dolgunk. Színe barna, és nedves rendang-nak hívják másképpen. Ha a kalio-t tovább főzik, és az összes folyadék elpárolgott, a hús pedig vajpuha, sötétbarna, majdnem fekete, mert a kókusztej és a fűszerek karamellizálódtak, rendang-ról beszélünk. Ez egy nagyon hosszú folyamat szokott lenni, amely minimum 8-9 órát vesz igénybe.
Jellemzően a rendang-ot marhával készítik, de több mint 150 verziója létezik, más-más hússal, és némileg változó fűszerezéssel. Elengedhetetlen alkotóeleme a kókusztej, és egy nagyon sok-összetevős fűszerpaszta, általában galangából, gyömbérből, chiliből, kurkumalevelekből, citromnádból, fokhagymából, salottahagymából, fahéjból, kardamomból, stb. A fűszerek nagyrésze antimikrobiális és tartósító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért a jól elkészített rendang 4 hétig is eláll szobahőmérsékleten.
A rendangot párolt rizzsel, zöldségekkel, samballal tálalják.
Felhasználás
A legnépszerűbb változata a marha rendang. A vélemények megoszlanak, hogy melyik az ideális húsrész ehhez, van, aki sovány, száraz húsra esküszik, mint pl. a fehér vagy fekete pecsenye, mások szerint a kötőszövetekben gazdag részek a jók, mint a tarja, lábszár. Érdemes kisebb darabokra vágni, hogy a fűszerek jól átjárják a húst, de ne túl apróra, mert akkor főzés közben szétesik.
Gyakran készítik csirkével, kecskehússal, báránnyal, különféle halakkal, tenger gyümölcseivel, belsőségekkel, stb.
Körete lehet párolt rizs, ketupat (kókuszlevélbe nyomkodott főtt rizs), lemang (bambuszcsőben párolt ragacsos rizs), kurkumás rizs, maláj nasi lemak (kókusztejes rizs), esetleg nasi minyak (ghí-vel készített rizs). Kötelező kísérője a sambal.
A rendang fűszerpasztát – nem annyira szokványosan – a Nasi goreng rendang fűszerezéséhez is használják, ami az indonéz sült rizsnek egyik változata a sok közül.
Indonéz rendang hozzávalók (4 személyre)
► 1 tasak AHG Indonéz rendang curry fűszerpaszta
► 2 evőkanál étolaj
► 450 g marha/csirke/bárány (kockára vágva)
► 440 ml kókusztej
♦ kaffir lime levél (díszítéshez)
Elkészítés
1/ Forrósítsuk fel az olajat közepes lángon, egy tapadásmentes serpenyőben.
2/ Adjuk hozzá a fűszerpasztát, és pirítsuk fél percig.
3/ Adjuk hozzá a húst, és pirítsuk 2 percig.
4/ Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, adjuk hozzá a kókusztejet, forraljuk fel.
5/ Fedő alatt lassú tűzön pároljuk az egészet kb. 30 percig, majd vegyük le a fedőt, és pároljuk tovább lassú tűzön még 20 percig, vagy amíg a hús puha lesz, és a szósz teljesen elfő, besűrűsödik.
6/ Kavargassuk folyamatosan, mert könnyen odaéghet!
7/ Vegyük figyelembe, hogy ha marhából készítjük, a fent megadott főzési idő jóval hosszabb lesz.
TIPP
- Használjunk magas zsírtartalmú kókusztejet!
- Ha gulai-t (curry) szeretnénk készíteni, csak addig pároljuk, amíg a hús elkészül, és a kókusztej felforr.
- Ha nedves rendang a cél (kalio), addig pároljuk, amíg a kókusztej részben elpárolog, és a hús barnulni kezd.
Az összetevőkről
Összetétel
chili, szójaolaj, hagyma, só, galanga, fokhagyma, salottahagyma, cukor, gyömbér, citromnád, kurkuma, fűszernövények és fűszerek
Allergének
Szóját tartalmaz.
Tápanyag-összetétel 100 g termékben
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2350 kJ / 568 kcal
Zsír: 51 g
- amelyből telített zsírsavak: 18 g
Szénhidrát: 24 g
- amelyből cukrok: 5,4 g
Rost: 3,8 g
Fehérje: 1,9 g
Só: 4,7 g
Tárolás: Tároljuk száraz helyen, közvetlen napfénytől védve.
Származási ország: Thaiföld
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.