Feketebab szósz fokhagymás -lee kum kee

Black bean garlic sauce -lee kum kee

Ár:
2.450 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 368 g
Bruttó egységár: 6 658 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Aromás, umami-gazdag kínai ízesítő, amelynek alapja a szójaszósz, a természetes ízfokozóként működő erjesztett-sózott fekete szójabab, a douchi (23%) és a szárított fokhagyma (6%). Ízvilága egyedi, intenzív; töménységét és állagát tekintve valahol a fűszerpaszta és szósz határán van. Mindössze 1-2 evőkanál szósz szükséges 1 adag ételhez, így egy üveg több alkalomra is elég. Használata rendkívül egyszerű, csak pár lépés és néhány alapanyag, és már kész is az ételünk.

Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozót, mesterséges ízesítőt és -színezőanyagot! Kitűnő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is!

A feketebab szósz (tochidjan) egyik legnépszerűbb ízesítője a dél-kínai szecsuáni, kantoni és hokkieni konyhának, ahonnan származik, feltehetőleg, és ahol rendszerint fokhagymával és gyömbérrel fűszerezik. Használata egész Kínában és világszerte elterjedt.

!Nem összetévesztendő az erjesztett-sózott fehér szójababból (mianchi) készült szósszal, amelynek egészen más az ízvilága. Az alapját képező fekete bab pedig nem azonos a fekete teknős babbal, amelyet leginkább Közép- és Dél Amerikában, ill. a Karib térségben használnak.

 

Felhasználás

Univerzális ízesítő, majdnem minden kínai stílusú ételhez használhatjuk.

Kitűnő marinádként, mártogató szószként (akár önmagában, akár kis „módosításokkal”, pl. juharsziruppal, mogyoróvajjal és chiliolajjal elegyítve), stir-fry-ok ízesítésére (az utolsó szakaszban érdemes a stir-fry-hoz adni) vagy egyszerűen rizsre, sült rizsre vagy tésztára locsolva (minimális hígítás szükséges a szósz állaghoz). Jó kínai stílusú párolt- (mint pl. párolt oldalas) és pörköltszerű ételekhez (pl. fekete babos hal), mapo tofuhoz.

Használható halhoz (pl. kantoni párolt sügér feketebab szósszal, párolt lazac feketebab szósszal), fésűkagylóhoz, kagylóhoz, garnélához, csirkéhez, marhához, sertéshez. Isteni zöldbabbal, karfiollal, lótuszgyökérrel, sült tofuval, padlizsánnal, bok choy-jal, brokkolival, keserű dinnyével. Jó társítás tojáshoz, omletthez.

Gyömbérrel, chilivel és szecsuáni borssal érdemes - lehet kombinálni.

Hozzávalók feketebab szószos csirkéhez (1 személyre)

  • 1 evőkanál Lee Kum Kee Feketebab szósz fokhagymás
  • ½ teáskanál cukor
  • 115 g csirkehús, felkockázva
  • 60 g piros és zöld kaliforniai paprika, felkockázva

Elkészítés

  1. Egy wokban vagy serpenyőben rázva pirítsd meg a húst a szószban, és add hozzá a cukrot.
  2. Add hozzá a kaliforniai paprikákat, rázva pirítva forrósítsd át az egészet.
  3. Tálald forrón, rizzsel vagy valamilyen ázsiai tésztával.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz (víz, só, szójabab, búzaliszt), erjesztett feketebab 23% (feketebab (szójabab), só, víz), víz, cukor, szárított fokhagyma 6%, só, szójaolaj, rizsbor (rizs, víz, búza), módosított kukoricakeményítő

 

Allergének

Szóját és búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 624 kJ/149 kcal
Zsír: 5,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 15 g
- amelyből cukrok: 14 g
Fehérje: 8,5 g
Só: 14,7 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!