Hoisin szósz gluténmentes -lee kum kee

Hoisin sauce gluten free -lee kum kee

Ár:
2.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 397 g
Bruttó egységár: 6 272 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Dominánsan édes és sós, leheletfinoman savanykás, minimálisan fűszeres-pikáns, meglehetősen kiegyensúlyozott ízvilágú kínai marinád, ízesítő- és mártogató szósz. Állaga sűrű, selymes-krémes, színe karamellbarna. Fő összetevője a szójaszósz, nem pedig a klasszikus erjesztett szójababpaszta. Gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, ízfokozókat, színezéket, tartósítószert!

A hoisin vagy hoi sin a dél-kínai kantoni konyha egyik alapszósza. Szervesen illeszkedik a kantoni ízvilághoz, főzési stílushoz, amely az egyszerűségre és a természetes ízekre fekteti a hangsúlyt, kevés fűszert használ, azt is visszafogottan, hogy minél jobban kihozza az alapanyagok eredeti és természetes ízét, kedveli az édeskés tónusokat.

Bár eredete a kantoni konyhához köthető, a többi regionális kínai konyha is használja, sőt a vietnámi is. Különböző változatokban készítik, de az alap mindig a fermentált szójabab vagy szójababpaszta; ami eltérő lehet, az a fűszerezés, ízesítés, a keményítő használata stb.

 

Felhasználás

A kantoni konyha általánosságban marináló szószként (BBQ- és grill húsételekhez, önállóan vagy más marinád (pl. a char siu szósz) alkotóelemeként; hasaalja szalonna bao-hoz stb.) vagy mártogató szószként használja (pl. a gőzölt és serpenyőben sült rizstészta tekercshez, a cheungfanhoz, vagy a gaau ji-hoz (jiaozi)). A pekingi konyha klasszikusan a pekingi kacsa mellé tálalja, a shandongi konyha pedig a moo shu sertéssel (stir-fry) társítja.

Vietnámban ezzel (is) ízesítik a pho levest (vietnámi tésztaleves), olykor mártogatóként kínálják a pho húsához, vagy éppen vietnámi friss tavaszi tekercshez.

A fentieken túlmenően szinte bármilyen ételhez egy kitűnő adalék, kiegyensúlyozott ízvilága és természetes ízfokozó tulajdonságai miatt.

Nagyon jó glazúr BBQ-/grillhúsokhoz, a sütés befejező szakaszában történő kenéshez, fényezéshez. Stir-fry szószként is remek, de bátran hozzáadhatjuk általánosságban kínai tésztaételekhez, alaplevekhez, rácsorgathatjuk sült zöldségekre, elvegyíthetjük marinádokban, délkelet-ázsiai ízvilágú salátadresszingekben, majonézben, fasírtok alapmasszájában, BBQ szószokban.

Használhatjuk önálló BBQ szószként, hamburger szószként, mártogatóként tavaszi tekercshez, nyári tekercshez, tojásos tekercshez (bő olajban sült amerikai-kínai töltött tésztatekercs), grillezett tofuhoz, tépett malachoz vagy -csirkéhez, mártogató szószként kínai vagy vietnámi dim sum-okhoz, különféle gyökérzöldségekből készített chipsekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, szójaszósz (víz, szójabab, só, kukoricakeményítő), kukoricakeményítő, só, édesburgonyapor, rizsecet (víz, rizs, só), szezámmagpaszta, szárított fokhagyma, sózott chili (chili, só), fűszerek

 

Allergének

Szóját, szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 968 kJ/228 kcal
Zsír: 0,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 53 g
- amelyből cukrok: 47 g
Fehérje: 1,8 g
Só: 6,4 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!