Kantoni citromos csirke szósz -ahg

Sauce for cantonese lemon chicken -ahg

Ár:
1.250 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 60 g
Bruttó egységár: 20 833 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A kantoni konyha egyszerűsége és természetessége köszön vissza ebben a kantoni-nyugati fúziós, édes-savanyú ízvilágú, csirkéhez szánt citromos szószban. Praktikus, nagyon gyorsan elkészíthető, csak össze kell keverni 2 evőkanál vízzel, és az elkészült csirkére önteni. Nem tartalmaz hozzáadott ízfokozót, tartósítószert és mesterséges színezéket. Gluténmentes. 1 tasak szósz 3 adag csirkéhez elég.

A kantoni citromos csirke és a hozzá társított citromos szósz úgy tűnik, hogy az ’50-es évek környékén jelent meg Hong Kong „tea éttermeiben” (chachaanteng), ahol kantoni-nyugati fúziós ételekre specializálódtak. Főként Hong Kongban, Makaóban és Guandong tartományban terjedt el, de legnépszerűbb mégis Ausztráliában, Angliában, az Egyesült Államokban és Kanadában lett, különböző változtatásokkal.

Az eredeti változatban általában egy kiterített, egyben panírozott és bő olajban kisütött csirkemellet csíkokra vágnak, ezt leöntik egy hígabb citromos szósszal, amely sokkal komplexebb ízvilágú és kevésbé édes, mint a nyugati világban elterjedt verziók, mert a savanyú ízt nem cukorral, hanem vaníliapudingporral (custard) egyensúlyozzák ki. Kínán kívül, a nyugati országokban, ahol főleg elvitelre készítik ezt az ételt, a csirkemellet általában kisebb darabokra szeletelik, panírozzák, bő olajban sütik, és egy sűrű, ragacsos, édes, erősen citromos szósszal rázzák össze.

 

Felhasználás

Hozzávalók (3 személyre)

  ► 1 tasak Kantoni citromos csirke szósz

  ► 2 ek víz

  ► 450 g csirke (kicsontozva, felkockázva)

  ► 1 db tojás (felverve)

  ► 125 g kukoricaliszt

  ► olaj sütéshez

  ► 3 db vékony szeletekre vágott citrom vagy lime vagy újhagyma díszítéshez

Elkészítés

 1/ A csirkedarabokat mártsuk meg a felvert tojásban.

 2/ Tegyük a húst és a kukoricalisztet egy műanyag zacskóba. Rázzuk jól össze, hogy egyenletesen bevonja a kukoricaliszt a húst.

 3/ Süssük meg serpenyőben vagy bő olajban, majd tegyük félre.

 4/ Alaposan keverjük el a tasak tartalmát vízzel. Öntsük rá az elkészült húsra, és keverjük jól össze.

 5/ Díszítsük, és tálaljuk forrón, rizzsel (középhosszú-szemű vagy hosszúszemű).

TIPP: A csirke helyett használhatunk tenger gyümölcseit (garnéla vagy tintahal) vagy halat. Nagyon jó mártogatónak is, csirkefalatokhoz, panírozott halrudakhoz, -tenger gyümölcseihez vagy tavaszi tekercshez. Saláta dresszingként is használható. Salátaöntetnek és mártogatónak csak egy evőkanál vízzel kell elvegyíteni.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, glükózszirup, laktóz, barna cukor, sózott citrom (citrom, só, E330) 5%, sűrítőanyag (módosított tápiókakeményítő), savanyúságot szabályozó E296, só

 

Allergének

Laktózt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1310 kJ / 313 kcal
Zsír: <0.5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.4 g
Szénhidrát: 76 g
- amelyből cukrok: 59 g
Rost: <0.5 g
Fehérje: <0.5 g
Só: 1.2 g

 

Tárolás: Tároljuk hűvös helyen, napfénytől védve.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!