Ma po tofu stir fry szósz csípős -lee kum kee

Sauce for mapo tofu -lee kum kee

Ár:
980 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 80 g
Bruttó egységár: 12 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Sós, csípős, fűszeres, umamiban gazdag, barnás-vöröses színű, szecsuáni stílusú szósz. 

Elsősorban a híres ma po tofu nevű szecsuáni ételhez (lásd a lenti receptet) érdemes használni. Egy olyan kényelmi termékkel van dolgunk, amelybe belepakolták azon ízesítő és fűszer hozzávalókat, melyeket a mapo tofu készítése során külön-külön szoktak az ételhez adni.

Alapja az erjesztett szójababpaszta, innen a jellegzetes és erőteljes, illetve kiemelkedő umami íze és természetes ízfokozó tulajdonsága. Chilivel és szecsuáni borssal fűszerezték, kombinációjuk adja a szósz tipikus - mala - csípősségét, amely csak a szecsuáni konyha sajátossága: egyszerre forró, égető, zsibbasztó és bizsergető. A szezámolaj és szezámkrém teszi karakteresebbé, egy kis földes minőséggel egészíti ki.

Rendkívül sokrétűen használható, nemcsak a klasszikus szecsuáni, ill. más regionális kínai konyhák ételeihez. Érdemes kísérletezni vele!

 

Felhasználás

Elsősorban a ma po tofu-hoz (lásd lent a receptet) ajánlott, de nem kell erre leszűkíteni, a szecsuáni konyha más ételeihez is használhatjuk, mint pl. a kétszer főzött sertésszeletekhez (hui guo rou), a szecsuáni padlizsánhoz (yu xiang qie zi), a szecsuáni főtt marhához (shui zhu marha). A kört tovább is tágíthatjuk, és hozzáadhatjuk burgerekhez, mexikói csípős ételekhez, helyettesíthetünk vele különböző, fényezéshez használt BBQ szószokat.

Az a fantasztikus ebben a szószban/pasztában, hogy nagyon gyorsan rendkívül ízletes ételeket lehet vele készíteni. Egy kis olajon egy-két evőkanál szószt megpirítva párolt rizzsel, sültrizzsel vagy valamilyen ázsiai sülttésztával azonnal fogyasztható. Kiváló fő ízesítője bármilyen tofuval készült ételnek vagy hideg tofu salátának. Összekeverhető pirított zöldséggel vagy -hússal, a legegyszerűbb, legunalmasabb ételből is pillanatok alatt egy komplex, jóízű fogást lehet csinálni. Hozzáadható különböző kínai marinádokhoz, -levesekhez, stir-fry-okhoz, hot-pot-okhoz.

Ma po tofu hozzávalók (4 személyre)

Elkészítés

  1. Pácoljuk be a darált sertéshúst az osztrigaszószba, és tegyük félre 10 percre.
  2. Hevítsük fel az olajat, és pirítsuk a szecsuáni borsot 1 - 2 percig. Adjuk hozzá a darált sertéshúst és a ma po babszószt. Amint a hús elkészült, adjuk hozzá a tofut.
  3. Vegyük lejjebb a lángot, és főzzük további 5 percig alacsony hőmérsékleten, amíg a szósz besűrűsödik.

TIPP: Vegetáriánus változathoz használjunk kukoricát a darált hús helyett, és gombaszószt az osztrigaszósz helyett.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, fermentált szójababpaszta 23% (víz, só, szójabab, búzaliszt), sózott chili 17% (chili, só), cukor, paradicsompüré, szezámolaj, szójaszósz (víz, só, szójabab, búzaliszt), szezámkrém, szecsuáni bors, módosított kukoricakeményítő, fokhagymapor, E270

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 579 kJ/139 kcal
Zsír: 7,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,3 g
Szénhidrát: 11 g
- amelyből cukrok: 11 g
Fehérje: 4,3 g
Só: 7,9 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!