Búza tortilla o10" (25cm) 6 db -nuevo progreso

Ár:
1.340 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 450 g
Bruttó egységár: 2 978 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Az eredeti tortilla (tlaxcalli) egy vastag lepény volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek (így a kukoricából ki tudott oldódni a B3-vitamin, ami bekerült a tésztába). A spanyol gyarmatosítók adták neki a tortilla nevet, amely „tortácskát” jelent.
Mexikóban, az USA-ban és Közép-Amerikában a tortilla manapság egy palacsintaszerű lepényt jelent, amely rengeteg étel alapanyaga.
Dél-Amerikában, Kubában és Spanyolországban a tortilla nem egy tésztalepény, hanem egy réteges omlett, amely általában krumplival és hagymával készül. Az igazi, hagyományos tortilla mészvízben áztatott kukoricából készül, amely a mai napig közkedvelt Dél-Mexikóban. A lisztből vízzel elkeverve tésztát gyúrnak, kis gombócokat formálnak, majd laposra nyomják, és forró, öntöttvas grill-lapon mindkét oldalon átsütik.
A hagyományos tortilla kb. 12–20 cm átmérőjű, aránylag vastag és kissé törékeny. Miután Észak-Mexikóban az Egyesült Államok hatására elkezdtek búzalisztet készíteni, a tortilla is megváltozott. Az USA-ban, majd a világ többi részén elterjedt tortilla általában búzalisztből készül, így vékonyabb és szélesebb, mint a hagyományos. Szívesen fűszerezik.  Nálunk találsz spenótos, chilis, köményes változatban is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

búzaliszt 60%, ivóvíz 28%, növényi zsír (pálma, kókusz), élesztő (nátrium-pirofoszfát, só), só, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei), E450, E500, guargumi), nedvesítő (glicerin), tartósítószerek (E282, E202, E270)

 

Allergének

Búzát tartalmaz.

 

Származási ország: Csehország

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!