Búza tortilla sok magos 4 db -poco loco

Ár:
1.450 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 245 g
Bruttó egységár: 5 918 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Az eredeti tortilla (tlaxcalli) egy vastag lepény volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek (így a kukoricából ki tudott oldódni a B3-vitamin, ami bekerült a tésztába). A spanyol gyarmatosítók adták neki a tortilla nevet, amely „tortácskát” jelent.
Mexikóban, az USA-ban és Közép-Amerikában a tortilla manapság egy palacsintaszerű lepényt jelent, amely rengeteg étel alapanyaga.
Dél-Amerikában, Kubában és Spanyolországban a tortilla nem egy tésztalepény, hanem egy réteges omlett, amely általában krumplival és hagymával készül. Az igazi, hagyományos tortilla mészvízben áztatott kukoricából készül, amely a mai napig közkedvelt Dél-Mexikóban. A lisztből vízzel elkeverve tésztát gyúrnak, kis gombócokat formálnak, majd laposra nyomják, és forró, öntöttvas grill-lapon mindkét oldalon átsütik.
A hagyományos tortilla kb. 12–20 cm átmérőjű, aránylag vastag és kissé törékeny. Miután Észak-Mexikóban az Egyesült Államok hatására elkezdtek búzalisztet készíteni, a tortilla is megváltozott. Az USA-ban, majd a világ többi részén elterjedt tortilla általában búzalisztből készül, így vékonyabb és szélesebb, mint a hagyományos. Szívesen fűszerezik.  Nálunk találsz spenótos, chilis, köményes változatban is.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

búzaliszt, ivóvíz, repceolaj, stabilizálószerek (E422, E466), gabona 4% (búza, zab, árpa, zabkorpa, búzacsíra), térfogatnovelőszerek (E500, E450), étkezési sav (E296), emulgeáló szer (E471), lenmag, tartósítószer (E282)

 

Allergének

Búzát, zabot, árpát tartalmaz.

 

Származási ország: Belgium

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!