Oldalas szósz -lee kum kee

Spare rib sauce -lee kum kee

Ár:
2.189 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 397 g
Bruttó egységár: 5 514 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Paradicsompüré alapú, cukorral, fokhagymával, erjesztett szójababpasztával és szezámpasztával ízesített sós-édes, kantoni stílusú kínai szósz-fűszerpaszta. Valójában állagát és felhasználását tekintve valahol a szósz és a fűszerpaszta határán van; tömény, csak pár evőkanál szósz szükséges 1 adag ételhez, így több alkalomra elég egy üveg.

A kantoni konyha egyszerűsége és természetessége jellemzi ezt a szószt is, úgy van összeállítva, hogy ne dominálja le az ételt, amelyhez hozzáadják: az íze lágyan sós és édes, nem csípős, minimális fűszert tartalmaz, a hozzáadott umami gazdag erjesztett szójabab pedig természetes ízfokozóként emeli ki minden alapanyag ízét.

Ez a fűszerpaszta a közismert édes-savanyú sertéshez vagy csirkéhez használt szósz kiinduló pontja lehet, pár alapanyag hozzáadásával nagyon finom édes-savanyú szószt készíthetünk belőle.

 

Felhasználás

Kitűnő marinád kínai stílusú grill- vagy BBQ sertés- és marhaoldalashoz, de nagyon jó pác csirkéhez, ill. a sertés és marha más húsrészeihez is, akár stir-fry-ként készítjük, akár sütőben sütjük, vagy egyszerűen csak pároljuk. A szósz megfelelő BBQ, grillezett és kemencében sült húsok fényezésére is, főleg, ha előzetesen marinádként használtuk.

Egy kis változtatással az édes-savanyú sertéshez vagy csirkéhez szükséges szósz nyugatiasított változata is elkészíthető, ha 1 rész sertésborda szószhoz 1 rész ketchupot, 1 rész Shaoxing rizs főzőbort és pár evőkanál Chinkiang fekete rizsecetet adunk, és csillagánizzsal, fahéjjal, kandiscukorral és fehér borssal fűszerezzük.

Párolt édes-savanyú sertésoldalas hozzávalók (4 személyre)

Marinád

Fűszerezés

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel az oldalasokat, és pácoljuk 15 percig a szójaszószban. Süssük aranybarnára bő olajban. Csöpögtessük le, és tegyük félre.
  2. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg a gyömbért, újhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá az oldalas szószt és a ketchupot, öntsük rá a rizs főzőbort, adjuk hozzá a vizet. Helyezzük az oldalasokat a serpenyőbe, és dobjuk bele a többi összetevőt.
  3. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon főzzük tovább 40 percig, amíg a bordák megpuhulnak. A vízzel elkevert kukoricakeményítőt vegyítsük el a serpenyőben, főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, paradicsompüré, só, erjesztett szójababpaszta (víz, só, szójabab, búzaliszt), szezámpaszta, módosított kukoricakeményítő, fűszerek, szezámolaj, színezék E150a, szárított fokhagyma, ecetsav E260, stabilizátor E415 (szójabab, búza)

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 847 kJ/201 kcal
Zsír: 4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 38 g
- amelyből cukrok: 37 g
Fehérje: 2,3 g
Só: 11,1 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!