Koreai kalbi bbq marinád sertéshúshoz -o'food

Korean bbq kalbi marinade for pork -o’food

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 280 g
Bruttó egységár: 5 321 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Szójaszósz alapú, édes-sós-pikáns, rendkívül ízgazdag koreai BBQ marinád bordához, avagy kalbihoz (a kalbi vagy galbi szó szerint bordát jelent).

A kalbi gui, vagyis a grillezett borda, akárcsak a bulgogi, egy igen közkedvelt koreai BBQ húsétel. Alapértelmezetten marhahúst használnak mindkettőhöz, és hasonló összetételű marinádban pácolják (koreai szójaszósz/jin ganjang, cukor, szezámolaj, fokhagyma, fekete bors, esetleg hagyma, salottahagyma, gyömbér), de a szójaszósz, a cukor és a szezámolaj aránya eltérő szokott lenni. Az igazán meghatározó különbség a kettő között az, hogy a bulgogit nagyon vékonyra szeletelt magas hátszínből vagy keresztfartőből készítik, míg a kalbit mindig csak bordából.

A kalbit/galbit gyakran készítik sertésbordából (dwaeji galbi), vagy éppen csirkéből (dak galbi).

 

Felhasználás

Elsősorban sertésborda (dwaeji-galbi-gui) marinálásához érdemes használni, de vékonyra szeletelt, grillezendő marhabordához (so-kalbi-gui) is, sőt csirkéhez is jó. Minden esetben érdemes a húst pácolás előtt hideg vízben előáztatni, hogy a fölösleges vért és csontdarabkákat eltávolítsuk. A hús minimális marinálási ideje 30 perc - 1 óra, de ha egy éjszakán keresztül pácoljuk, még omlósabb és ízletesebb lesz a hús. 450 g húshoz 90 g marinád szükséges, 540 g vízzel elegyítve.

Az előpácolt húst megsüthetjük sistergően forró öntöttvas serpenyőben vagy grillserpenyőben, grillezhetjük asztali grillezőn vagy klasszikus módon, szénen (ez a hagyományos), kétségkívül a legfinomabb változat ez utóbbi. Ha grillezzük, fontos, hogy magas hőmérsékleten tegyük, és érdemes grillezés közben a maradék páclével kenegetni a húst, hogy szép fényes felületű legyen. A megfelelően grillezett kalbi fényes, sötét vörösesbarna, füstös, karamellizált édes ízzel.

Az elkészült grillezett kalbit Koreában gyakran ssam-ként, salátalevélbe vagy valamilyen leveles zöldségbe csavarva fogyasztják. Ebbe a burrito-ra emlékeztető salátatekercsbe a hús mellett ssamjang (sűrű, csípős koreai szósz), grillezett vagy friss fokhagyma és párolt rizs kerül (valamilyen középhosszú-szemű vagy rövidszemű), néha kimchi (koreai sózott, fermentált zöldség) kíséri.

A marinádot használhatjuk húsok párolásához is, egyfajta pároló folyadékként, vagy stir-fry-okhoz. Ízesíthetünk vele pörköltszerű ételeket. Nagyon finom öntetként is bármilyen grillezett húshoz, -tenger gyümölcseihez, hirtelensültekhez, de zöldségekhez is kitűnő.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz (víz, zsírtalanított szójabab, búza, tengeri só, rizsszirup, alkohol, ízfokozó: E627, E631; édesítőszer: E955), cukor, víz, élesztőkivonat, retek, fokhagyma, fekete cukor, alkohol, gyömbér, só, fekete bors, ízfokozó: E627, E631; cukorszirup, sűrítőanyag: E415

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 735 kJ/179 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 40 g
- amelyből cukrok: 35 g
Fehérje: 2.0 g
Só: 1.7 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!