Sushi rizs főzőtasakban -jempol

Sushi rice boil in bag -jempol

Ár:
2.750 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 5 500 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Közönséges japán rizs, rövidszemű, Japonica rizsfajta, amit Japánban uruchimaiként ismernek, de a világ többi részén gyakran sushi rizsnek hívnak, mivel leginkább sushi készítéshez használják.

A rövid, kerek szemek enyhén áttetszőek. A sushi rizsnek magas az amilopektin tartalma, ami egy gyorsabban és könnyebben emészthető keményítő. Emiatt magas a glikémiás indexe (76 körül). Szintén a magas amilopektin tartalom eredményezi, hogy ez a rizsfajta főzéskor összetapadó, a szemek mégis megőrzik formájukat, és könnyű megfogni evőpálcával. Állaga kissé ruganyos.

Mivel hántolt, legnagyobb részben szénhidrátot - keményítőt - tartalmaz, nagyon kevés fehérjét és zsírt, vitamint és ásványi anyagot, viszont élvezeti értéke magas.

A termék 4 főzőtasakot tartalmaz (125 g rizs/tasak).

 

Felhasználás

A sushi rizs elsősorban a japán konyhához kapcsolódik, de Koreában is majdnem ugyanolyan népszerű; ez a mindennapi rizs mindkét országban. Példaképpen felsorolunk néhány fontosabb ételt/ételcsoportot, de ez közel sem meríti ki sem a tradicionális, sem a konyhafüggetlen felhasználási lehetőségeinek körét.

Ezt a rizsfajtát használják sushi (nigiri, makisushi/norimaki, oshisushi, hosomaki, futomaki, temaki), rizsgolyók (onigiri) készítéséhez. Japánban leggyakrabban egyszerű párolt rizsként fogyasztják, a tradicionális washoku vagy a nyugati konyha jegyeit viselő yoshoku részeként [pl. japán curry, omurice (sültrizs tojásrántottával), hayashi rizs (egyfajta vörösboros marhapörkölt rizzsel) stb.]. A donburikat (rizses egytálétel: hal és/vagy hús és/vagy zöldségek és/vagy tojás stb. összefőzve és párolt rizsre halmozva) is sushi rizzsel, vagyis rövidszemű rizzsel készítik. Ezzel készül a takikomi gohan (dashival és szójaszósszal ízesített - zöldséggel, hússal vagy hallal együtt főzött - rizs), az ochazuke (egy tál rizs, forró teában előáztatott nori darabokkal), a löncshúsos musubi (grillezett löncshús és rizstömb „szendvics”, norival átkötve), yakimeshi (sültrizs). Ha a sashimit főételként kínálják, körete általában párolt, kerekszemű rizs és miso leves.

Koreában sushi rizzsel készítik a kimbap/gimbap-ot, amely sokban hasonlít a japán makisushihoz, de van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem pirított szezámolajat használnak, a kimet/gimet (nori algalap) is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.

 

Főzés

  1. A tasakot főzzük 15 percig forrásban levő vízben.
  2. Vegyük ki a vízből, és hagyjuk lecsöpögni.
  3. Nyissuk fel a tasakot, és tálaljuk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

sushi rizs

 

Allergének

Nyomokban glutént, szóját, szezámot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1479 kJ / 348 kcal
Zsír: 0.7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.1 g
Szénhidrát: 78 g
- amelyből cukrok: 0.3 g
Rost: 1 g
Fehérje: 7 g
Só: <0.01 g

 

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó.

Csomagolva: EU

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!