Pad thai fűszerpaszta -cock brand

Pad thai paste -cock brand

Ár:
1.890 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 227 g
Bruttó egységár: 8 326 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Vegán édes-savanyú-sós fűszerpaszta, egy kompakt kényelmi termék az egyik legismertebb, és viszonylag újkeletű thai tésztaételhez, a pad thai-hoz.

A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent), mivel a paszta úgy van összeállítva, hogy már tartalmaz több olyan összetevőt is, melyet egyébként külön szoktak a pad thai-hoz adni, mint a fokhagyma, hagyma, földimogyoró, retek. A halszószt kihagyták belőle, ezt utólag mindenképp érdemes pótolni.

A pad thai szó szerint thai stir fry-t jelent, egy rizstészta alapú rázva pirított ételt, amely gyorsan elkészíthető; könnyű és laktató; izgalmas textúrákat hoz össze: puha, de ruganyos, ugyanakkor ropogós-roppanós, egyszerre lédús-friss és olajos-nehéz. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, ahol a csípős, sós, savanyú és édes ízek úgy vannak együtt, hogy egyik sem dominálja le a másikat.

A pad thai alap és kötelező ízesítője a tamarind szósz/paszta, a halszósz és a pálmacukor, ez a „lelke”, ettől lesz összetéveszthetetlenül thaiföldi ez a kínai eredetű konyhatechnológiai eljárással készült étel. Van, aki előre összekeveri őket, van, aki külön adagolja, mindenesetre a boltok polcain levő pad thai szószok/paszták mind elegyítettek, és azt a célt szolgálják, hogy egyszerűsítsék, gyorsítsák a főzés folyamatát. A komplexebbek nem sok kiegészítésre szorulnak, az egyszerűbb összetételűek annál többre.

 

Felhasználás

A pad thai esetében sincs kőbe vésett recept, hogy pontosan milyen összetevőket kell használni, van néhány alapdolog, ilyen a rizstészta, natúr - kemény vagy extra-kemény - tofu, garnéla (nyugati, „idegen” változatoknál csirke vagy marha), tojás, fokhagyma vagy salottahagyma, mungóbabcsíra, chili, pad thai szósz (halszósz, pálmacukor, tamarind), a többi meg változó. Így hát van olyan, amikor szójaszósz, szárított garnéla, pácolt, édes retek/tarlórépa, kínai metélőhagyma (fokhagymasnidling), különféle friss zöldség is kerül bele.

A kész pad thai-ra pörkölt, aprított földimogyorót szórnak, és lime-mal ízesítik.

Hagyományosan széles rizstésztával készül (Banh pho), olykor rizs vermicellivel, amit mindig szigorúan csak hideg vízben áztatnak, különben ragacsossá válik. A mungóbab keményítős üvegtészta is megteszi - ha épp nincs rizstésztánk - elég jól magába szívja az ízeket. Figyeljünk oda, hogy pirítás közben ne főzzük túl a rizstésztát, és ne is szárítsuk ki.

Pad thai hozzávalók (2 személyre)

  1. min. 50 g Cock Brand Pad thai fűszerpaszta
  2. 3 evőkanál étolaj
  3. 100 g tisztított garnéla
  4. 100 g kemény vagy extra-kemény tofu (1x1x3 cm-es hasábokra vágva).
  5. 120 g száraz rizstészta (szélesmetélt) vagy mungóbab keményítős üvegtészta (vermicelli) (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)
  6. 1 tojás, felverve
  7. 100 g friss mungóbabcsíra
  8. 3 db metélőhagyma (legjobb a kínai) 2,5 cm hosszúra vágva
  9. egy kis pálmacukor, halszósz utóízesítéshez, ha szükséges (érdemes mindig Thai halszószt - nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)
  10. 2 evőkanál pörkölt, durvára vágott földimogyoró
  11. lime utóízesítéshez
  12. korianderzöld díszítéshez

Elkészítés

  • A fűszerpasztát hígítsuk ízlés szerint némi vízzel, jól keverjük el.
  • Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsuk fel az olajat magas hőfokon, adjuk hozzá a garnélát és a tofut, és rázva pirítsuk 1 percig.
  • Adjuk hozzá a rizstésztát és a hígított fűszerpasztát, és rázva pirítsuk kb. 3 percig, vagy amíg eléggé száraz lesz, úgy, hogy közben jól bevonja a szósz a tésztát. Figyeljünk oda azonban, hogy ne szárítsuk ki teljesen, és ne is főzzük túl. Ha mégis nagyon száraznak tűnik, spricceljünk rá egy kis vizet.
  • Csináljunk egy kis helyet a tojásnak a serpenyő egyik felében, toljuk odébb a tésztát, majd csorgassuk ide a tojást, nyomkodjuk szét sütés közben, hogy darabokra szakadjon, és keverjük bele a tésztába.
  • Adjuk hozzá a mungóbabcsírát és a metélőhagymát, és pirítsuk 1 percig, majd szórjuk rá a mogyorót.
  • Korrigáljuk az ízét pálmacukorral és halszósszal, ha szükséges.
  • Tálaljuk forrón, szórjunk rá korianderzöldet, helyezzünk egy lime cikket a tészta mellé.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, salottahagyma, pirított földimogyoró 9%, finomított szójaolaj, fokhagyma, retek, só, ízfokozó: E621; savanyúságot szabályozó anyag: E334; színezék: E150c; tartósítószer: E211, E202

 

Allergének

Szóját, földimogyorót tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1121 kJ/265 kcal
Zsír: 5.2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.8 g
Szénhidrát: 49 g
- amelyből cukrok: 40 g
Fehérje: 4.9 g
Só: 3.7 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!