Pad thai fűszerpaszta -lobo

Pad thai paste -lobo

Ár:
1.650 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 280 g
Bruttó egységár: 5 893 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes-savanyú-sós-csípős szósz-szerű fűszerpaszta, egy kompakt kényelmi termék az egyik legismertebb, és viszonylag újkeletű thai tésztaételhez, a pad thai-hoz. Halal minősítésű, nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, -tartósítószert és mesterséges színezőanyagot.

A készítmény használata rendkívül egyszerű és praktikus (lásd a receptet lent). Tömény: 2 adag pad thai-hoz 6 evőkanál fűszerpaszta szükséges.

A pad thai szó szerint thai stir fry-t jelent, egy rizstészta alapú rázva pirított ételt, amely gyorsan elkészíthető; könnyű és laktató; izgalmas textúrákat hoz össze: puha, de ruganyos, ugyanakkor ropogós-roppanós, egyszerre lédús-friss és olajos-nehéz. Tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágú, ahol a csípős, sós, savanyú és édes ízek úgy vannak együtt, hogy egyik sem dominálja le a másikat.

A pad thai alap és kötelező ízesítője a tamarind szósz/paszta, a halszósz és a pálmacukor, ez a „lelke”, ettől lesz összetéveszthetetlenül thaiföldi ez a kínai eredetű konyhatechnológiai eljárással készült étel. Alapvetően ennyiből kell állnia a pad thai szósznak (bár bizonyos verziókban szójaszósz is van), ezzel együtt a kereskedelmi forgalomban levő termékek gyakran tartalmazzák a pad thai szerves részét képező, de más főzési szakaszban hozzáadott salottahagymát és/vagy fokhagymát is, ill. olyan anyagokat, amelyek nem alkotói a „hagyományos” pad thai-nak. Így pl. a Lobo fűszerpasztája paradicsompasztát és ecetet is tartalmaz.

 

Felhasználás

A Pad thai esetében sincs kőbe vésett recept, hogy pontosan milyen összetevőket kell használni, van néhány alapdolog, ilyen a rizstészta, natúr - kemény vagy extra-kemény - tofu, garnéla (nyugati, „idegen” változatoknál csirke vagy marha), tojásfokhagyma vagy salottahagyma, mungóbabcsíra, chili, pad thai szósz (halszósz, pálmacukor, tamarind), a többi meg változó. Így hát van olyan, amikor szárított garnéla, szójaszósz, pácolt retek/tarlórépa, kínai metélőhagyma (fokhagymasnidling), különféle friss zöldség is kerül bele.

A kész pad thai-ra pörkölt, aprított földimogyorót szórnak, és lime-mal ízesítik.

Hagyományosan széles rizstésztával készül (Banh pho), olykor rizs vermicellivel, amit mindig szigorúan csak hideg vízben áztatnak, különben ragacsossá válik. A mungóbab keményítős üvegtészta is megteszi - ha épp nincs rizstésztánk - elég jól magába szívja az ízeket. Figyeljünk oda, hogy pirítás közben ne főzzük túl a rizstésztát, és ne is szárítsuk ki.
 

Pad thai hozzávalók (2 személyre)

  • 6 evőkanál Lobo Pad thai fűszerpaszta
  • 3 evőkanál étolaj
  • 100 g tisztított garnéla
  • 100 g kemény vagy extra-kemény tofu (1x1x3 cm-es hasábokra vágva).
  • 120 g száraz rizstészta (szélesmetélt ) vagy mungóbab keményítős üvegtészta (vermicelli) (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)
  • 1 tojás, felverve
  • 100 g friss mungóbabcsíra
  • 3 db metélőhagyma (legjobb a kínai) 2,5 cm hosszúra vágva
  • egy kis pálmacukor, halszósz utóízesítéshez, ha szükséges (érdemes mindig thai halszószt - nam pla - használni, mert más, mint a vietnámi, sósabb és erőteljesebb ízű)
  • 2 evőkanál pörkölt, durvára vágott földimogyoró
  • lime utóízesítéshez

Elkészítés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsuk fel az olajat magas hőfokon, adjuk hozzá a garnélát és a tofut, és rázva pirítsuk 1 percig.
  2. Adjuk hozzá a rizstésztát és a pad thai szószt, és rázva pirítsuk kb. 3 percig, vagy amíg eléggé száraz lesz, úgy, hogy közben jól bevonja a szósz a tésztát. Figyeljünk oda azonban, hogy ne szárítsuk ki teljesen, és ne is főzzük túl. Ha mégis nagyon száraznak tűnik, spricceljünk rá egy kis vizet.
  3. Csináljunk egy kis helyet a tojásnak a serpenyő egyik felében, toljuk odébb a tésztát, majd csorgassuk ide a tojást, nyomkodjuk szét sütés közben, hogy darabokra szakadjon, és keverjük bele a tésztába.
  4. Adjuk hozzá a mungóbabcsírát és a metélőhagymát, és pirítsuk 1 percig, majd szórjuk rá a mogyorót.
  5. Korrigáljuk az ízét pálmacukorral és halszósszal, ha szükséges.
  6. Tálaljuk forrón, egy lime cikk et helyezve a tészta mellé.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, tamarindpaszta (tamarind, víz), salottahagyma, halszósz (szardellakivonat, só, víz, cukor), paradicsompaszta, fokhagyma, szójaolaj, desztillált ecet, só, ízesítés

 

Allergének

Szóját, halat tartalmaz. Nyomokban rákféléket és puhatestűeket tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 899 kJ/213 kcal
Zsír: 3,4 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 44 g
- amelyből cukrok: 40 g
Fehérje: 1,5 g
Só: 4,2 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!