Char siu szósz -lee kum kee

Char siu sauce -lee kum kee

Ár:
2.590 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 397 g
Bruttó egységár: 6 524 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Édes-sós char siu szósz sertéshúshoz: a klasszikus kínai sertés-barbecue marinádnak egy egyszerűen és gyorsan használható, koncentrált fűszerpasztaszerű változata. Mivel csak pár kanál szósz szükséges a pácoláshoz, egy üveg több alkalomra elég.

A char siu a dél-kínai kantoni konyha egyik alap BBQ sütési módszere, amely nemcsak a sajátos fűszerezést és pácolást jelenti, hanem magát a sütést is. Hagyományosan az előre bepácolt nagyobb sertéshúsdarabokat hosszú villára húzták fel, mint egy nyársra, majd egy zárt kemencében vagy tűz fölött megsütötték.

Ez a Kínában igen népszerű módszer egész Dél-kelet Ázsiában és Japánban közkedvelt, természetesen mindenhol a maguk ízlésére formált változatban.

A kantoni char siu-hoz a húst egy szósz állagú, általában méz, ötfűszervörös erjesztett szójababsajt, sötét szójaszósz, hoisin szósz, vörös ételfesték (manapság) és rizsbor keverékkel pácolják. Tipikus példája a kantoni főzési stílusnak, amely az egyszerűségre és természetes ízekre fekteti a hangsúlyt, kevés fűszert használ, azt is visszafogottan, hogy minél jobban kihozza az alapanyagok eredeti és természetes ízét, és kedveli az édeskés tónusokat.

A leggyakrabban használt sertésrészek a viszonylag sovány sertéskaraj, lapocka vagy lapocka egészben, a márványozott tarja, esetenként a dagadó vagy zsíros hasaalja szalonna. Az elkészült hús kívül vörös színű és fehéres belül, édeskés és enyhén ragacsos. Jellemzően tésztával vagy rizzsel, esetleg gőzölt zsömlébe tömködve (Cha Siu bao) fogyasztják, vagy tésztalevesbe (Char Siu tésztaleves) teszik.

 

Felhasználás

Hozzávalók (4 személyre)

  • 500 g sertéshús 3-4 nagyobb vastag csíkra vágva (sertés karaj/-lapocka/-nyak/-hasaalja szalonna)
  • 5 evőkanál Lee Kum Kee Char siu szósz
  • 1 evőkanál osztrigaszósz

Elkészítés

  1. A feldarabolt sertéshúst pácold 4 evőkanál char siu szósz és az osztrigaszósz keverékével min. 30 percig, de legjobb, ha egy éjszakán át.
  2. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra, és süsd kb. 20 percig az előzőleg bepácolt húst. Fordítsd meg, és süsd a másik felét is kb. 20 percig (a sütési idő változhat a hús vastagságától, zsírosságától függően). Kend be a hús felületét a maradék 1 evőkanál szósszal, kapcsold ki a sütőt, és hagyd a húst pár percig a sütőben pihenni, mielőtt felszeleteled.
  3. Lassú sütés: melegítsd elő 100 °C-ra a sütőt, süsd kb. 4 órán át (a hús vastagságától, zsírosságától függően ez változhat). Óránként kend át a hús felületét char siu szósszal (opcionális), majd pirítsd a végén 190 °C-on kb. 20 percig, szükség szerint megfordítva a húst. Kend be szósszal a hús felületét utoljára, kapcsold ki a sütőt, és hagyd a húst pár percig a sütőben pihenni, mielőtt felszeleteled.
  4. Ha barbecue sütőben sütöd, 100-110 °C-on süsd min. 6 órán át (vagy hosszabban, a hús zsírosságától, méretétől, vastagságától függően), majd a végén, 15-20 percig, egy kis extra ropogósságért grillez rá direkt hővel. Hagyd a húst pár percig pihenni, mielőtt felszeleteled. Itt is érdemes óránként átkenni a húst a marináddal.
  5. A felszeletelt húst add tésztaleveshez, vagy tálald rizzsel, tésztával, esetleg használd gőzölt zsömléhez.

TIPP:

  • Sertéshús helyett próbáld ki tofuval.
  • A hús felületét mézzel vagy méz és egy kis char siu szósz keverékével is bekenheted az utolsó szakaszban, ettől édeskésebb, ragacsosabb lesz.
  • Ha izgalmasabbá akarod tenni a szószt, és még közelebb hozni az eredeti kantoni változathoz keverj a fenti mennyiségű marináló szószba 5 evőkanál rizsbort, 3 evőkanál sötét szójaszószt és 1 púpozott evőkanál ötfűszert.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, víz, só, méz, erjesztett szójababpaszta (víz, só, szójabab, búzaliszt), szójaszósz (víz, só, szójabab, búzaliszt), módosított kukoricakeményítő, fokhagymapor, fűszerek, ecetsav E260

 

Allergének

Szóját és búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1058 kJ / 249 kcal
Zsír: 0.6 g
- amelyből telített zsírsavak: <0.1 g
Szénhidrát: 60 g
- amelyből cukrok: 54 g
Fehérje: 0.9 g
Só: 11.1 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási hely: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!