Satay marinád alap -lobo

Satay seasoning mix -lobo

Ár:
591 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 35 g
Bruttó egységár: 16 886 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Fűszerek-cukor keverékéből készített marinádalap thai satay-hoz (bambusznyársra húzott, szénen grillezett húsétel). Viszonylag egyszerű összetételű ahhoz képest, hogy a thai satay pácokhoz gyakran adnak citromnádat, galangát és/vagy gyömbért, ill. fokhagymát is, sőt olykor természetes ízfokozó gyanánt halszószt vagy erjesztett garnélapasztát is.

Elkészítése roppant könnyű, csupán kókusztejjel kell elkeverni (lásd lent a receptet). A csomag tartalma 0,5 kg hús pácolásához elég. A termék nem tartalmaz hozzáadott tartósítószert és mesterséges színezőanyagot.

Bár a köztudatban a satay thai ételként él, valójában indonéz eredetű, Jáva szigetéről származik, itt saté-nak hívják. Indonézia egyik legismertebb nemzeti étele, amit több, mint 200 változatban készítenek. A „megszületése” óta eltelt közel 300 évben egész Délkelet-Ázsiában elterjedt, Malajziától Thaiföldön keresztül Srí Lankáig, és olyan népszerűségnek örvend, hogy többen - többek között a malájok és thaiok is - magukénak vallják. Ez vezethetett a nyugati világban ahhoz a tévhithez, hogy a satay egy thai étel, miközben voltaképp csupán az indonéz saté-nak egy – thai jellegű – adaptációja. Ugyan nagyon ízletes a maga nemében, mégis azt mondják, hogy a maláj és az indonéz változatokhoz képest nem olyan komplex, sem ízben, sem összetételben, sem variációkban.

 

Felhasználás

A satay lehet előétel is, de kínálhatjuk főételként, párolt jázmin rizzsel, kókuszos rizzsel vagy thai sült rizzsel. Mindkét esetben „kötelező” kiegészítője a mártogató satay szósz (földimogyorószósz), és nagyon ajánlott mellé az achat, a thai pickle.

Hozzávalók

  ♦ 1 tasak Lobo Satay marinád alap

  ♦ 60 ml kókusztej

  ♦ 500 g csirkemell (kisebb csíkokra vágva)

Elkészítés

 1/ A tasak tartalmát keverjük el a kókusztejben.

 2/ Az előkészített húst pácoljuk legalább 1 órán át a kókusztejes marinádban.

 3/ Közben készítsük elő a bambusznyársakat, áztassuk legalább 30 percig vízben, így nem fognak megégni grillezés közben. Húzzuk a húscsíkokat nyársra (3 - 4 db/nyárs), és grillezzük kb. 4 percig minden oldalát.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, maltodextrin, fűszerek és zöldfűszerek (kurkuma, római kömény, koriander, mustármag), só, ízfokozó: E621; módosított tápiókakeményítő


Allergének

Mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1460 kJ / 344 kcal
Zsír: 1.5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 78 g
- amelyből cukrok: 50 g
Fehérje: 3.7 g
Só: 11.4 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!