LEXIKON
- Kaffír levél
- Kakaó
- Kakaóvaj
- Kakukkfű
- KALA NAMAK
- Kalahári sivatagi só
- Kalamondin
- Kamut
- Kandírozás
- Kandiscukor
- Kapor
- Kapri
- Kardamom
- Kasvirág
- Kendermag
- Kendermag olaj
- Kesudió
- Kimcshi
- Kínai feketegomba (Lentinus edodes)
- Kínai kolbász
- Kínai ötfűszer
- Kiwi
- Kókuszvirág cukor
- Kóladió
- Köles
- Kombu
- Konnyaku - Leopárdkontyvirág
- Kóreai bambuszsó
- Koriander
- koriander mag
- Krizantém - tea
- Kukoricacsíra-olaj
- Kurkuma
- Kusz kusz
Krizantém - tea
A krizantém Kínában az ősz jelképe, ezért előszeretettel ünneplik a sárga virágok megjelenésének időszakát. Emellett pedig ősidők óta gyógynövényként is számon tartják, mert számtalan betegségre remek gyógyír. Rendszeres fogyasztása regenerálja a szervezetet, mivel fiatalító hatással rendelkezik. Emellett gyulladás- és vérnyomáscsökkentő, segíti az emésztést, lázcsillapító hatású. A kis szárított virágokból álló tea látványa már önmagában vidámságot varázsol a szürke téli hétköznapokban. A meghűléses betegségekben pedig átmelegíti és méregteleníti a szervezetet.
A tradicionális keleti gyógyítók szerint a krizantém virágából főzött tea csillogóvá teszi a szemet, javítja a látást és segít a számítógép okozta szemfájdalom tüneteinek enyhítésében. Külsőleg szemöblítőként is alkalmazható kötőhártya-gyulladásban szenvedőknél. Nyugtató hatással is rendelkezik, ezért alvási problémákkal küzdőknek is ajánlott a fogyasztása.
forrás: life.hu