Shiro/fehér miso paszta -hanamaruki

Shiro/white miso -hanamaruki

Ár:
3.750 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 1000 g
Bruttó egységár: 3 750 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Shiromiso vagy fehér (világos) miso paszta, fermentált rizsből és 32% szójababból.

Hagyományos japán ízesítő paszta, a legnagyobb mennyiségben előállított miso fajta. Sóval meg rizs kojival (Aspergillus oryzae penészgombával beoltott rizs, egyféle japán fermentációs indító vagy starter) erjesztett rizsből és szójababból készült sűrű krémszerű készítmény, rövidebb erjesztési idővel (2 - 8 hét). A rizs starter miatt rizs miso-nak minősül (kome miso).

Sárgás-krémszínű. Állaga a mogyorókrémhez hasonlítható, egyenletesen krémes. Íze édeskés, enyhe, mégis ez a miso a maga 12 g sótartalmával sós miso-nak számít. Természetes glutaminsavat is tartalmaz, ami a miso umami ízéért felelős. A lágyabb íze miatt ideális azok számára, akik csak most kezdenek el ismerkedni a miso-k világával.

Bár elég nagy arányban van benne szójabab, mégis valamivel alacsonyabb a fehérjetartalma, mint szénhidráttartalma, mivel a rizs a domináns összetevője.

Természetes probiotikum forrás, egy élő élelmiszer. Emésztése könnyű, lévén hogy a koji lebontja a tápanyagokat könnyen emészthető egyszerű cukrokra, aminosavakra és zsírsavakra.

 

Felhasználás

A fehér miso ízvilága enyhe, nem domináns, ezért nagyon változatosan és általánosan használható, nemcsak sós ételekhez, hanem desszertekhez is.

Legismertebb felhasználása talán a dashi alaplébe kevert miso paszta, a miso leves (misoshiru). Használják ramen-, udon-, somen levesben is, nabemonohoz (japán hot pot/egytálétel), húsok, halak pácolásához, különböző zöldségek (uborka, padlizsán, fehér retek (daikon)) miso pasztában való erjesztéséhez (misozuke), világos szószokhoz. Paradicsom-alapú szósszal kombinálva egy igazi ízbombát kapunk (a paradicsom és a miso is umami gazdag alapanyag). A japánok majonézt is készítenek belőle.

Készíthetünk szendvicskrémet belőle (pl. vajjal összekeverve), hozzáadhatjuk salátaöntetekhez vagy tészták alapmasszájához.

Kitűnő párosítás gyömbérrel, fokhagymával, rizsecettel, tahinivel, citromlével és citromhéjjal.

Kísérletező kedvűek desszertekhez is használhatják, minden olyasmihez, ahol az édes és sós ízek jól kiegészítik egymást (pl. karamellszósz, csokis desszertek, sajttorta stb.).

Jól beilleszthető a vegetáriánus és makrobiotikus étrendbe.

 

Elkészítés

Adjuk hozzá az ételhez/egyéb alapanyagokhoz (mint pl. páclé/majonéz, stb.), és vegyítsük el benne. FONTOS, hogy utána NE FORRALJUK azt, mert a misoban található természetes probiotikum kultúra („jó baktériumok”) hő hatására elpusztul. A legjobb, ha hőkezelés nélkül fogyasztjuk, vagy ha már a miso benne van, a lehető legalacsonyabb hőfokon főzzük az ételt.

Vegyük figyelembe termék magasabb sótartalmát, az ételt, amelyhez a misót hozzáadjuk, ne sózzuk túlságosan.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, szójabab 32%, rizs, só

 

Allergének

A termék szóját tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 768 kJ/183 kcal
Zsír: 6,0 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,0 g
Szénhidrát: 19 g
- amelyből cukrok: 8,4 g
Fehérje: 11 g
Só: 12 g

 

Tárolás: Hűtőben kell tárolni, felbontás előtt és után is!

Származási hely: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Négy égtáj ízei Kft.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Négy égtáj ízei Kft. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!