Tom ka fűszerpaszta és -keverék -aromax

Tom kha set of paste and spices -aromax

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 55 g
Bruttó egységár: 27 091 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Szárított fűszerekből, fűszerpasztából és kókusztejporból álló "szett" Thaiföld egyik közismert nemzeti ételéhez, az illatos, aromás, krémes, savanykás, citrusos, fűszeres Tom kha leveshez.

A termék három különálló tasakot tartalmaz, egyikben fűszerpaszta, a másikban szárított kaffir lime levél, -galanga, -citromnád és -chili, míg a harmadikban kókusztejpor van. A szárított fűszeres zacskóban levő szilikagéles tasak tartalma nem ehető, kérjük, felbontás után dobják el!

A készítmény használata rendkívül egyszerű és gyors (lásd a receptet lent), tartalma 4 személyre főzött leveshez elég.

A Thaiföld északi részéről származó, láoszi konyha jegyeit is viselő Tom Ka levest kiegyensúlyozott ízvilág jellemzi, ahol a fűszeres, sós, édes és savanyú harmonikusan illeszkedik, egyik sem túl domináns. A leves alapja a kókusztej, ettől lesz lágy és selymes. Bár ízvilágát és fűszereit illetően van hasonlóság a Tom Ka és a Tom Yum között, a Tom Yum-mal ellentétben, amelynek alapja egy chili-uralta fűszerpaszta, a Tom Ka jellemzően nem csípős, legfeljebb pikáns, fűszeres.

A legismertebb és legnépszerűbb Tom Ka leves a Tom Kha Kai, amely csirkével készül, de készítik tenger gyümölcseivel (Tom Kha Thale), gombával (Tom Kha Het), sertéshússal (Tom Kha Mu) és tofuval (Tom Kha Taohu) is.

Általában halszósszal és limevel utóízesítik, és friss korianderlevéllel díszítik.

Önmagában vagy párolt rizzsel fogyasztják.

 

Felhasználás

Tom Kha Kai leves hozzávalók (4 személyre)

  ♦ 1 tasak Tom Ka paszta

  ♦ 1 tasak kókusztejpor

  ♦ 1 tasak szárított fűszer

  ♦ 320 ml víz

  ♦ 200 g csirkemell (felkockázva)

  ♦ 60 g gomba és káposzta (feldarabolva)

  ♦ halszósz és limelé (utóízesítéshez)

  ♦ friss korianderlevél (díszítéshez)

Elkészítés

 1/ Oldjuk fel a kókusztejport 320 ml meleg (nem hideg, nem forró!!!) vízben.

 2/ Forraljuk fel, és adjuk hozzá a szárított fűszereket. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, gombát és káposztát.

 3/ Adjuk hozzá a Tom ka fűszerpasztát, és keverjük jól el. Főzzük készre az egészet.

 4/ Ízesítsük limelével és halszósszal, szórjunk rá korianderlevelet. Tálaljuk forrón.

TIPP

  • Csirke helyett használhatunk garnélát, vegetáriánus változathoz csak gombát vagy tofut.
  • Ha csípősebben szeretjük, szórjunk a végén egy kis felaprított piros thai chilit.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

1. zacskó: Tom ka leves fűszerpaszta 45.5% [só, galanga, citromnád, szójaolaj, glükózszirup, cukor, chili, kaffir lime levél, salottahagyma, savanyítószer: E330; kaffir lime héj, koriander, ízfokozó: E621; maltodextrin, csomósodást gátló anyag: E551, savanyúságot szabályozó anyag: E340]
2. zacskó: insant kókusztejpor 45.5% (kókuszkivonat, víz)
3. zacskó: fűszerek 9% (kaffir lime levél, thai piros chili, citromnád)

 

Allergének

Szóját tartalmaz. Nyomokban tartalmazhat tejet, földimogyorót.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1057 kJ / 253 kcal
Zsír: 14 g
- amelyből telített zsírsavak: 3.5 g
Szénhidrát: 29 g
- amelyből cukrok: 20 g
Fehérje: 2.5 g
Só: 17.3 g

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!