*poke szezámolajos szójaszósz -kikkoman

Poke sauce -kikkoman

Ár:
2.950 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 250 g
Bruttó egységár: 11 800 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Aromás, illatos, pirított szezámolajjal és egy kis citromlével ízesített, egy csipetnyi chilivel feltüzelt, természetes erjesztésű koikuchi (sötét) szójaszósz alapú, édes-sós-umamis-savanykás-pikáns, sűrű szósz elsősorban, de nem kizárólag hawaii-i stílusú poke tálhoz. Kényelmi késztermék, egy nagyon gyors, egyszerű, de kompakt „eszköz” a felhasználó kezében a különféle poke tálak otthoni elkészítéséhez.

A poke (jelentése: keresztben feldarabolni) egy feltehetően hawaii-i gyökerekkel rendelkező, japán és más ázsiai bevándorlók által folyamatosan alakított ételféle. Bár mára már rengeteg, sokszor nagyon összetett, ún. modern változatban készítik, eredeti formájában felkockázott, pácolt nyers halat (leginkább tonhal) vagy tintahalat jelentett, amit vagy előételként, vagy főételként kínáltak, és mindössze hawaii-i sóval, algával, pirított, darált kukui dióval, hagymával kevertek. Az alapokat később érezhetően befolyásolta a japán konyha (plusz más ázsiai), így lett alapízesítő a szójaszósz, a pirított szezámolaj, a furikake fűszerkeverék, chili, wasabi stb.

A modern poke tálak esetében sokszor alig van egységes közös alap, tetszőlegesen variálják az összetevők fajtáit (lazac, tintahal, kagyló, szárított-sózott tőkehal, csirke, marhanyelv, szárított marhahús, avokádó, tofu, sárgarépa, retek, edamame, rizs, korianderzöld, savanyított jalapeno, kimchi stb.), -mennyiségét, -elkészítési (nyers/főtt) és darabolási módját, az önteteket (szójaszósz, ponzu szósz, teriyaki szósz, sriracha szósz, majonéz), és gyakorta nem is marinálják a fő alapanyagát.

 

Felhasználás

Elsősorban poke tálakhoz ajánlott, nyers hal (tonhal, lazac stb.), esetleg zöldségek, tofu marinálásához. A halak esetében figyeljünk oda a minőségre, érdemes sushi vagy sashimi-minőséget választani.

Használható akár, mint asztali ízesítő is, vagy mártogató vagy dresszing salátákhoz, tésztákhoz, zöldségekhez (nyers és hőkezelt), húsokhoz, halakhoz.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz 42% (víz, szójabab, búza, étkezési só), víz, cukor, módosított keményítő, ecet, pirított szezámolaj 1,7%, citromlé sűrítmény, étkezési só, élesztőkivonat, algapor (Ascophyllum nodosum), chilikivonat

 

Allergének

Szóját, búzát, szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 780 kJ/184 kcal
Zsír: 2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 35 g
- amelyből cukrok: 32 g
Fehérje: 4,8 g
Só: 7,5 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: EU

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!