Tarkabors őrlőben -kotányi

Coloured pepper in peppermill -kotányi

Ár:
1.394 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 35 g
Bruttó egységár: 39 829 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egész fekete-, fehér-, zöld borsból és rózsaborsból (álbors) álló klasszikus borskeverék.

A fekete-, fehér- és zöld bors mind valódi bors, és mind ugyanazon a növényen teremnek. A fűszerbogyók színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le őket. Ennek megfelelően különböző az ízük, és különböző a fűszer feldolgozásának módszere is. A rózsabors a brazíliai vagy piros borsfa érett, szárított termése, nem igazi bors, de formája és borsos, egzotikus ízvilága miatt nagyon jó kiegészítője a borskeverékeknek.

A négy különböző színű bors sajátos, jellegzetes aromajegyei összeadódnak ebben az egyvelegben. Az illóolajokban és gyantaanyagokban gazdag fekete borsot komplex fás, fenyős, földes aromavilág jellemzi, virágos, citrusos, gyümölcsös tónusokkal. Az illóolajokban szegényebb fehér bors földes, kicsit dohos, füves ízvilága, mentol tónusokkal, trágyára emlékeztető ízzel, élességgel párosul. A zöld bors friss, könnyű, lágy, gyümölcsös karakterrel. A rózsabors aromás, édeskés, virágos, gyümölcsös, citrusos ízei borsos és borókabogyóra emlékeztető tónusokkal keverednek.

Csípősség szempontjából is jó társítás: legcsípősebb a fekete bors, a fehér enyhébb, a zöld a még kevésbé csípős, a rózsabors pedig szinte alig csíp.

A négy bors hozta színes ízkavalkádban első találkozásra a legmarkánsabb a fekete- és a fehér bors csípőssége, amely ötvöződik a rózsabors édeskés ízvilágával a zöld bors friss élességével.

 

Felhasználás

Ideális általános asztali fűszer, az őrlemény színkavalkádja nagyon jól mutat az ételeken, pl. salátákon, tésztákon, rizses ételeken, krémlevesekben, dresszingekben, zöldségpürékben stb.

Kitűnő bármilyen húshoz/húsos ételhez, tenger gyümölcseihez, halakhoz, zöldségekhez, levesekhez, mártásokhoz, szószokhoz, sajtokhoz, bizonyos gyümölcsökhöz és bizonyos desszertekhez, elkeverve az ételben, vagy pácfűszerként; egészben, törve vagy darálva.

Hogy aromáit, illóolajait és csípősségét minél inkább megőrizze, érdemes egész borsból álló keveréket vásárolni, csak közvetlenül a felhasználás előtt darálni, illetve a főzés végén hozzáadni az ételhez, mielőtt levennénk/miután levettük a tűzről.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

fekete bors (Piper nigrum), fehér bors (Piper nigrum), zöld bors (Piper nigrum), rózsabors (Schinus terebinthifolius)

 

Allergének

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó üzemben készült.

A rózsabors kesufélékkel való rokonsága miatt allergiás reakciót válthat ki azoknál, akik a kesudióra vagy pisztáciára allergiásak!

 

Tárolás: Száraz helyen tartandó.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!