Cassia őrölt

Ár:
850 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 21 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A kasszia a világ egyik legősibb fűszere. Assamból és Észak-Burmából származik. Már egy Kr. e. 2700-ban írt füveskönyv is megemlíti, a Bibliában pedig azok között a fűszerek között szerepel, melyeket Mózes a tabernákulum ápolására használt (Exodus 30: 23-25). Arab és főníciai kereskedők közvetítésével jutott el Európába.
A némelykor kínai fahéjnak nevezett kasszia a babérfélékhez tartozó egyik fafaj törzséből kinyert és megszárított kéreg. Jóllehet a ceyloni és a kínai fahéj közeli rokonok, mégis megkülönböztethetőek egymástól. A kasszia kérge ugyanis vastagabb és durvább, az íze erősebb. Ma mindenekelőtt Kína déli vidékein és Indonéziában termesztik.

Kínai fahéj (Cinnamomum aromaticum vagy C. cassia), más néven KASSZIAFAHÉJ vagy BABÉRKASSZIA, a babérfélék (Lauraceae) családjába tartozó fűszernövény. Kérge a ceyloni vagy valódi fahéj (C. zeylanicum) kérgéhez hasonló, de annál vastagabb, csípősebb és kevésbé finom ízű. 1-2% illóolajat tartalmaz, ennek fő összetevője a fahéj-aldehid.

A kínai fahéjat főzéshez, valamint különösen likőrök és csokoládék ízesítésére használják. A dél-európaiak jobban kedvelik a közönséges fahéjnál.

A kínai fahéjfa hajtásairól és ágairól lehántott vagy lekapart kérget napon szárítják. Szárítás során a kéreg összekunkorodik. A vékony, kapart kéreg színe világos vörösbarna, a vastag, hántott kérge szürke. Az őrölt kínai fahéj vörösbarna színű. A Kínában termesztett kínai fahéj kevésbé erőteljes ízű-illatú. Íze csípős, édes, aromás.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

őrölt cassia (kínai fahéj) (Cinnamomum cassia)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonafélét, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Származási hely: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!