Citromnád vágott

Ár:
591 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 25 g
Bruttó egységár: 23 640 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Ta-khrai vagy tak-rai - Cymbopogon citratus [DC.]
Ta-Krai, ázsiai citromfű, lemongrass

A nagyon sok thai ételt ízesíéséhez használt növény szárát és leveleit használják. Üde és citromos, leheletnyi rózsaillattal.

A nemzetséghez tartozó mintegy 55 faj túlnyomórészt Dél-Ázsiában, Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában honos. A kelet-indiai citromfű (Cymbopogon flexuosus [Nees ex Steudel] J.F. Watson) vadon nő Sri Lanka, India, Burma és Thaiföld területén, a nyugat-indiai citromfű esetében azonban (C. citratus [DC] Stapf) feltételezhető a betelepítés. Ebben az esetben nem volna értelme a "keleti" és "nyugati" megkülönböztetésnek. Mindkét fajtát nagy mennyiségben termesztik.
Az ételek finomítása szempontjából jelentősebb fajta a C. citratus, a nyugat-indiai citromfű. Indiában illatszerek készítéséhez és gyógynövényként termesztik, ezzel szemben fűszernövényként nem használják. Konyhai felhasználása Sri Lankára és Délkelet-Ázsiára korlátozódik.

A friss citromfű hasznosítása Délkelet-Ázsiára és Sri Lankára jellemző, fűszerként Thaiföldön, Vietnamban, Kambodzsában és Indonézia egyes részein kedvelt. Kiválóan illik szárnyasokhoz, halakhoz és a tenger gyümölcseihez. Zsengébb része alkotója a thaiföldi curry-pasztának.
Az öregebb, fásabb részeit kissé megropogtatva, egészben főzik bele a levesbe, majd kidobják.

A citromfű kellemes aromája az ízkompozíciókban soha nem dominál. Szükség szerint a citromfű helyettesíthető citromillatú mézfűvel (bár nem ugyanazt az aromát kapjuk; ugyanakkor nem javasoljuk helyettesítését a sokkal intenzívebb aromájú citromhéjjal).
A szárított citromfüvet felhasználása előtt rövid időre vízbe kell áztatni ahhoz, hogy teljes aromájával örvendeztethessen meg bennünket.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

citromnád (Cymbopogon citratus)

 

Allergének

Tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját, halat, tojást is csomagoló üzemben készült, emiatt  ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Származási hely: Thaiföld

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!