Soto fűszerpaszta -koningsvogel

Soto spice paste -koningsvogel

Ár:
1.490 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 100 g
Bruttó egységár: 14 900 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Indonéz leves fűszerpaszta, a soto-khoz általában leggyakrabban használt fűszerekből: hagyma, kukui dió, citromnád, gyömbér, fokhagyma, fekete bors és kurkuma keveréke. Igazi kényelmi termék, használata egyszerű (lásd a receptet lent). 100 g paszta 6 adag soto-hoz elég.

A soto egy indonéz kulináris jelkép, nemzeti étel és népszerű street food. Nem egy konkrét levest takar, hanem egy nagyon széleskörű levescsaládot, több tucat változattal. Az indonéz szigetvilág minden régiójának megvan a sajátja, és merőben eltérőek tudnak lenni.

Bár eredete vitatott, elég valószínű, hogy kínai. Egyes verziói arab, indiai vagy éppen európai hatásra is utalnak.

A soto-k sokszínűsége az igencsak változatos – más-más sűrűségű, színű és állagú – alapleveknek, a felhasznált húsok körének (pl. csirkehús - soto ayam, marhahús, bárányhús - soto kambing, belsőségek - soto babat, csirkeláb - soto ceker, marhaköröm - soto kaki, stb.), a felhasznált fűszerek palettájának, stb. tudható be. Általában párolt rizs, ketupat (fonott pálmalevélbe tömködött, rombuszalakú főtt rizs "süti"), lontong (fonott pálmalevélbe nyomkodott, hengeralakú főtt rizs "süti") vagy krumpli kíséri. Leggyakrabban mungóbabcsírát, rizs vermicellit, főtt tojást adnak a leveshez.

 

Felhasználás

Soto hozzávalók (6 személyre)

  • 100 g Koningsvogel Soto fűszerpaszta
  • 1 egész csirke, feldarabolva vagy 500 g marhahús
  • 1000 ml víz
  • 4 kemény főtt tojás, felszeletelve
  • 300 g rizs vermicelli (az elkészítéséhez kövessük az adott termék csomagolásán levő útmutatót)
  • póréhagyma, zellerlevél, sült hagyma
  • babcsíra
  • 4 db főtt burgonya, szeletekre vágva

Elkészítés

  1. A húst felhasználva, készítsünk egy alaplevet.
  2. Vegyük ki a húst a levesből, daraboljuk fel apróra, tegyük vissza az alaplébe.
  3. Adjuk az alapléhez a fűszerkeveréket, és főzzük össze (kb. 10 perc).
  4. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Tegyünk egy kis elkészített rizs vermicellit egy leveses tálba, öntsük rá a levest, majd szórjunk rá babcsírát, póréhagymát, zellerlevelet, sült hagymát, helyezzük a tetejére a burgonya- és a tojásszeleteket.

TIPP

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

hagyma (szulfit), napraforgóolaj, aroma, őrölt kukui dió, citromnád, gyömbér, fokhagyma, fekete bors, kurkuma, tartósítószerek (E200, E210, E260)

 

Allergének

Kukui diót tartalmaz. Nyomokban szulfitot tartalmazhat.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2097 kJ/501 kcal
Zsír: 37 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,68 g
Szénhidrát: 38,5 g
- amelyből cukrok: 15,7 g
Rost: 0 g
Fehérje: 5,2 g
Só: 0,65 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Hollandia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!