*gado gado mogyorószósz alap -asli

Mix for gado gado peanut sauce -asli

Ár:
1.789 Ft
db
Átmeneti készlethiány!

A termék adatai

Kiszerelés: 200 g
Bruttó egységár: 8 945 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Pikáns-sós-édeskés földimogyorós salátadresszing alap az egyik legismertebb indonéz salátához, a gado gado-hoz.

Kever kever” – ezt jelenti szó szerint a gado gado, utalva arra, hogy ez egy blansírozott/párolt/enyhén főtt- és nyers zöldségek, ill. fehérjegazdag alapanyagok (tofu, tempeh, főtt tojás) tetszőleges keverékéből összeállított egytálétel, egyfajta saláta, bőséges mennyiségű földimogyorószósszal nyakon öntve. Ugyan önmagában ez a zöldséghalmaz nem túl izgalmas, de a dresszing ellenállhatatlanná teszi.

A gado gado mogyorószószos öntete csupán egy a rengetegféle - összetételében némileg eltérő- mogyorószószból vagy bumbu kacang-ból, amit az indonéz konyha nap mint nap használ. Bizonyos satay-ok (nyárson sült, grillezett húsétel) mellé is egyfajta mogyorószószt kínálnak; mogyorószósz a dresszingje a karedok-nak (nyers zöldségsaláta), a rujak-nak (zöldség- vagy gyümölcssaláta), a pecel sayur-nak (jávai vegyes zöldségsaláta) és szintén mogyorószósszal ízesítik a ketoprak-ot (tofu-zöldség-rizs-rizs vermicelli) és nasi pecel sayur-t (rizs és vegyes zöldségsaláta földimogyorószósszal).

A gado gado szószt pörkölt mogyoróból készítik; általában pálmacukorral, fokhagymával, chilivel, trassival (erjesztett garnélapaszta), val, tamarinddal és limelével ízesítik, de bizonyos változataiba kókusztej vagy édes szójaszósz (ketjap manis) is kerül. Az alapanyagokat hagyományos indonéz mozsárban (ulek és cobek) törik össze.

 

Felhasználás

Elsősorban gado gado salátához használandó öntetként. A salátát fogyaszthatjuk önmagában is, vagy egy salátalevélbe, esetleg egy tortilla lapba csavarva.

A gado gado blansírozott/párolt/enyhén főtt- és nyers zöldségekből készül, mint pl. zöldbab, spenót, krumpli, kukorica, káposzta, uborka stb. Főtt tojással és párolt vagy sült tempeh-vel/tofuval gazdagítják, földimogyorószósszal locsolják vagy keverik össze. A salátakompozíció tetejére krupuk-ot és sült hagymát szórnak, plusz íz és textúra adalékként.

Önmagában fogyasztják, de ha éppen tartalmasabb ételre vágynak, akkor lontong-ot (fonott pálmalevélbe nyomkodott, cilinder alakú, főtt rizs), esetleg ketupat-ot (kókuszlevélbe nyomkodott főtt rizs) kínálnak mellé.

Más indonéz salátákhoz is megfelelő lehet, mint dresszing, pl. karedok-hoz (nyers zöldségsaláta), a rujak-hoz (zöldség- vagy gyümölcssaláta), a pecel sayur-hoz (jávai vegyes zöldségsaláta). Ízesítőként jó a ketoprak-hoz (tofu-zöldség-rizs-rizs vermicelli), nasi pecel sayur-hoz (rizs és vegyes zöldségsaláta földimogyorószósszal), mártogatóként pedig az otak otak-hoz (grillezett halpogácsa).

Gyors, egyszerű és finom: egy tál párolt rizs mogyorószósszal.

Az indonéz konyhán túlmutatóan, általánosan kitűnő társítás grill- és BBQ hús/zöldség/tofu ételekhez (mártogatónak); főtt, párolt, nyers zöldségekhez (mint öntet vagy mártogató); salátákhoz (dresszingként); ázsiai tésztákhoz (stir fry szósz gyanánt); ázsiai stílusú wrap-ekhez (szószként), tavaszi tekercsekhez (mint mártogató).

Elkészítés

A tasak tartalmát szórjuk 200 ml forrásban levő vízbe, keverjük jól össze, és főzzük addig, amíg megfelelő sűrűségű lesz (nem túl híg, nem túl sűrű). Időnként kavarjuk meg.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

földimogyoró 65%, barna cukor (cukor, karamell, invert cukorszirup), vegyes fűszerek és zöldfűszerek (paprika, fokhagyma, chili), só

 

Allergének

Földimogyorót tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 2009 kJ/480 kcal
Zsír: 31,3 g
- amelyből telített zsírsavak: 4,6 g
Szénhidrát: 33,7 g
- amelyből cukrok: 28,5 g
Fehérje: 16,4 g
Só: 1,5 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási ország: Hollandia

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!