Japán curry szósz zöldséggel enyhe -s&b

Japanese style curry sauce with vegetables mild -s&b

Ár:
1.350 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 210 g
Bruttó egységár: 6 429 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Egyszemélyes japán készétel: instant enyhén csípős curryszósz zöldségekkel. Igazi kényelmi termék: csupán melegíteni kell, és máris fogyasztható. Nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják.

 

Mi is a japán curry?

Bármilyen különös társításnak is tűnik a curry meg Japán, meglepően népszerű ételnek számít, többek között azért is, mert a többi japán fogáshoz képest viszonylag egyszerű elkészíteni. A currypornak hívott fűszerkeveréket, ami tulajdonképpen a curry „lelke”, az 1800-as évek vége felé hozták be Japánba az Indiában élő brit tisztek. A curry lassan hódított teret, leginkább azután, hogy egyre inkább elérhetővé tették a tömegek számára a kész curry szószt és instant curry rántás kockákat, mint kényelmi terméket.

A japán curry nem nagyon hasonlítható sem az indiai-, sem a thai curry-khez: sűrűbb és édesebb; gyakran japán ízjegyekkel kiegészített (mint pl. dashi alaplé); még a legcsípősebb változat is enyhébbnek tűnik; ami pedig igazán érdekes, hogy rántással készül. Általában külön összepárolnak valamilyen húsfélét (marha, csirke, sertés) és zöldségeket (az abszolút alap a krumpli, hagyma, sárgarépa), olykor felöntik dashival vagy valamilyen hús alaplével. Curry fűszerkeverékből, lisztből és olajból rántást készítenek, ezzel sűrítik be a párolt hús-zöldség kombót.

Leggyakrabban rizzsel fogyasztják (kare raisu) vagy udonnal (kare udon), ill. kenyérfélébe (kare pan) töltik.

 

Felhasználás

Ha forrásban levő vízben melegítjük: a tasakot felbontás nélkül helyezzük egy fazék forrásban levő vízbe, és 3 - 5 percig forraljuk fedő nélkül. Vegyük ki a tasakot a vízből, vágjuk le a tetejét, és öntsük a curryszószt párolt rövidszemű rizsre vagy valamilyen ázsiai búzatésztára.

Ha mikrohullámú sütőben melegítjük: a tasak tartalmát öntsük egy mikróban is használható edénybe. A TASAKOT TILOS MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE TENNI! Fedjük le az edényt, és főzzük kb. 1 percig vagy amíg átmelegszik a curry, majd hagyjuk egy picit állni. Vegyük ki, és öntsük a curryt párolt rövidszemű rizsre vagy valamilyen ázsiai búzatésztára.

Ha egy kicsit tartalmasabbá szeretnénk tenni a curry-t, adhatunk hozzá egy kis külön megpirított húst vagy zöldséget, vagy extra feltétként panko morzsával panírozott, bő olajban sült sertésbordát/csirkét. Sült rizshez is használhatjuk, mint ízesítő szószt, vagy párolt zöldségekhez, mint öntet.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, zöldség és gyümölcs 27% (burgonya, sárgarépa, hagyma, datolya), búzaliszt, étkezési olaj (pálmaolaj, repceolaj), cukor, pirított hagyma, burgonyapaszta (burgonya, növényi olaj (pálmaolaj, rizsolaj)), módosított burgonyakeményítő, currypor 1% (kurkuma, koriander, lepkeszegmag, római kömény, fűszerek), élesztőkivonat, só, paradicsompaszta, hagymapor, színezék E150a, fűszerek (kardamom, szerecsendió, édeskömény, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, fekete bors, gyömbér, chili, zellermag, mustármag), pirított fokhagyma

 

Allergének

Búzát, zellert, mustárt tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 356 kJ/85 kcal
Zsír: 3,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,8 g
Szénhidrát: 14 g
- amelyből cukrok: 4,7 g
Fehérje: 0 g
Só: 0,97 g

 

Tárolás: Tálaljuk száraz, hűvös helyen.

Származási ország: Japán

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!