Szójaszósz -tamaki

Ár:
1.650 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 240 g
Bruttó egységár: 6 875 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Természetes erjesztésű, japán stílusú szójaszósz.

 

Felhasználás

Általános szójaszósz elsősorban főzéshez, utóízesítéshez. Mint japán stílusú szójaszószt, japán ételekhez érdemes társítani.

Megfelelő egyszerű párolt rizs vagy zöldséges rizs, yakimeshi (japán sültrizs), bizonyos halak (makréla, szardínia, tonhal), japán levesek (pl. shoyu ramen, udon leves, Kanto-stílusú tésztaleves stb.), japán stir fry-ok vagy itamemono-k, mint pl. yakisoba (tészta stir fry); moyashi-itame (hasaalja szalonna, babcsíra stir fry); rebanira-itame (sertésmáj és kínai metélőhagyma stir fry); yasai itame (vegyes zöldség stir fry), gyudon (marhahúsos rizs), sukiyaki (egyfajta japán hot pot), oyakodon (csirke és tojás rizzsel) ízesítésére.

Használható szójaszósz alapú, japán ételízesítőkhöz, pl. dashi szójaszószhoz (valamilyen dashi alaplével – kombu, bonito, shiitake stb. – kevert szójaszósz), tsuyu mártogató szószokhoz/öntetekhez (szójaszósz mirinnel, cukorral, dashi alaplével, más umami-gazdag alapanyagokkal vegyítve), különféle - grillezéshez, yakitorikhoz használt - tare kenegető szószokhoz (ízesítők, cukor, fűszerek, szójaszósz keveréke), ponzu szójaszószokhoz (szójaszósz mirinnel, rizsecettel, bonitoval, kombuval, citrusfélékkel ízesítve), teriyaki szószokhoz (grillezéshez/roston sütéshez használt, szójaszósz alapú fényező- vagy kenegető szószkeverék), szójaszósz-cukor-rizsecet keverékében pácolt zöldségek, avagy a shoyuzuke páclevéhez, ajitsuke tamago (lágy tojás szójaszószos páclében marinálva) készítéséhez.

mártogató gyozához, különféle agemono-khoz vagy bő olajban sült japán ételekhez, mint pl. a tempura. Bár nem ez a legjobb választás sashimihez, ha nincs kéznél más, ez is megteszi. Megjegyzendő azonban, hogy a tradicionális japán éttermek nem kötnek ilyen kompromisszumot, csak csúcsminőségű, hosszan érlelt, kézműves koikuchi szójaszószt, vagy tamari szószt, vagy nikiri shoyu-t adnak a sashimi mellé.

Remek önmagában hús- vagy zöldségmarinádként (max. 30 percig), vagy összetett marinádok ízesítésére, ill. salátadresszingek, levesek, pörköltek, raguk (különösen jó a paradicsomosakhoz), öntetek, mártások, serpenyős burgonya, húsok és zöldségek főzővizének vagy a párolásukhoz használt folyadék ízesítésére.

Kitűnő sóhelyettesítő, kenegető szósz grill- és BBQ ételekhez, umami-gazdag ízesítő fűszervajhoz.

Isteni natúr mandula pirításához, egy kis juharsziruppal édesítve vagy chilivel fűszerezve.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaszósz (víz, szója, búza, só), víz, cukor, só, ízfokozók: E627, E631; tartósítószer: kálium-szorbát

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz. Nyomokban tartalmazhat földimogyorót, szezámot, mustárt, kagylót, halat, tojást és ezek származékait.

 

Származási hely: Oroszország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!