Hoisin szósz -yeo's

Hoisin sauce -yeo’s

Ár:
2.590 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 330 g
Bruttó egységár: 7 848 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Malajziában gyártott pikáns, édes, sós és savanykás, fűszeres, jellegzetes, átható ízű kínai marinád, ízesítő- és mártogató szósz. Állaga sűrű, selymes-krémes, színe sötétbarna. Fő összetevője a sózott szójabab, ízesítői a cukor, fokhagyma, szezám és különféle fűszerek. Nem tartalmaz hozzáadott MSG-t és -tartósítószert. A termék Halal minősítéssel rendelkezik.

A hoisin vagy hoi sin a kantoni konyha egyik alapszósza. Szervesen illeszkedik a kantoni ízvilághoz, főzési stílushoz, amely az egyszerűségre és a természetes ízekre fekteti a hangsúlyt, kevés fűszert használ, azt is visszafogottan, hogy minél jobban kihozza az alapanyagok eredeti és természetes ízét, kedveli az édeskés tónusokat.

Bár a kantoni konyhában gyökerezik, a többi regionális kínai konyha is használja, sőt a vietnámi és a malajziai kínai konyha is; különböző változatokban készítik, de az alap mindig a fermentált szójabab vagy szójababpaszta; ami eltérő lehet, az a fűszerezés, ízesítés, a keményítő használata, stb. Ez a szósz összetételét illetően a pekingi stílusú hoisin szószhoz áll legközelebb.

 

Felhasználás

A kantoni konyha általánosságban marináló szószként (BBQ- és grill húsételekhez, önállóan vagy más marinád, pl. a char siu szósz részeként, hasaalja szalonna bao-hoz, stb.) vagy mártogató szószként használja (pl. a gőzölt és serpenyőben sült rizstészta tekercshez, a cheungfanhoz, vagy a gaau ji-hoz (jiaozi)). A pekingi konyha klasszikusan a pekingi kacsa mellé tálalja, a shandongi konyha pedig a moo shu sertéssel (stir-fry) társítja.

Vietnámi ételekhez is használják: pl. hoisin szósszal ízesítik a pho levest (vietnámi tésztaleves) vagy a levesbe főzött húst mártogatják a szószba; vietnámi friss tavaszi tekercshez kínálják, mint mártogató szószt.

A fentieken túlmenően nagyon sokrétűen használható ez a kiegyensúlyozottan édes, savanyú és sós szósz, természetes ízfokozó tulajdonságai miatt szinte bármilyen ételhez egy kitűnő adalék.

Nagyon jó glazúr BBQ-/grillhúsokhoz, a sütés befejező szakaszában történő kenéshez, fényezéshez. Stir-fry szószként is remek, de hozzáadhatjuk kínai tésztás ételekhez is általánosságban, vagy alaplevekhez. Rácsorgathatjuk sült zöldségekre, elvegyíthetjük marinádokban, délkelet-ázsiai ízvilágú salátadresszingekben, majonézben, fasírtok alapmasszájában, BBQ szószokban. Használhatjuk önálló BBQ szószként, hamburger szószként, mártogatóként tavaszi tekercshez, nyári tekercshez, tojásos tekercshez (bő olajban sült amerikai-kínai töltött tésztatekercs), grillezett tofuhoz, tépett malachoz vagy -csirkéhez, mártogató szószként kínai vagy vietnámi dim sum-okhoz, különféle gyökérzöldségekből készített chipsekhez.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

cukor, sózott szójabab (szójabab, víz, só, búza), víz, fokhagyma, szezám, módosított kukoricakeményítő, só, fűszerek, E260, búzaliszt

 

Allergének

Szóját, búzát és szezámot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 952 kJ/225 kcal
Zsír: 3,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 44 g
- amelyből cukrok: 42,6 g
Fehérje: 4,4 g
Só: 4,5 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben, így hosszú ideig megőrzi minőségét.

Származási ország: Malajzia

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!