Sushi majonéz -all groo

Sushi mayonnaise -all groo

Ár:
3.950 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 500 g
Bruttó egységár: 7 900 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Koreai majonéz, ami valahol a tipikus amerikai- és a japán majonéz között helyezkedik el, összetételben, ízvilágban és kinézetben.

A japán majonéztől eltérően, amely csak a tojássárgáját használja, ez a szósz tojássárgájával és tojásfehérjével készült, mint az amerikai majonézek. Emiatt sápadtabb színű, és kevésbé markánsan tojásos ízű. Savanykás tónusát, élesebb savasságát a szeszecet adja, és nem gabonaecetek keveréke, amit a japán majonézekbe kevernek, hogy édeskésebbeknek hassanak és savasságuk diszkréten lágy legyen.

Amiben a japán majonézekhez hasonlít azonban, az a hozzáadott ízfokozó, amely viszont egyértelműen megkülönbözteti egy standard majonéztől, össz-ízhatása ettől lesz intenzívebb, élettelibb és mélyebb.

Csomagolása is nagyon hasonlít a japán majonézekéhez, ugyanolyan a felpattintható kupakos, átlátszó, teljesen feliratmentes, puha műanyag flakonban kapható.

 

Felhasználás

Bár elsősorban sushihoz ajánlják, mint öntet vagy mártogató, gimbap/kimbap-hoz is tökéletes (koreai sushi), amúgy meg bármivel jó, és ezerféleképpen használható, mint öntet, mártogató, salátadresszing vagy akár kötőanyag.

Koreában gamja saláta (koreai burgonyasaláta) ízesítésére használják, koreai marha bulgogi burger-be teszik (önmagában vagy ízesítve), Gwa-il-saeleodeu-ra (gyümölcssaláta), sajtos kukoricára, donkkaseura (rántott sertésborda) locsolják öntetként. Nagyon népszerű a gochujang-gal (fermentált, édes, sós, csípős piros chilipaszta) kevert változata, a nagyon koreai stílusú csípős majonéz.

Ha nincs japán majonézünk, egy jó kompromisszum lehet ez a termék (mint öntet) tonkatsuhoz (japán rántott sertéshús), csirke katsuhoz, menchi-katsuhoz (darált húsfasírt, morzsába forgatva, bő olajban sütve), hamu katsuhoz (sonka katsu), gyu katsuhoz (marha katsu), katsu sandohoz (katsu szendvics), korokkehoz (japán darált hús-burgonya krokett), okonomiyakihoz (sós palacsintaszerűség, káposztával, hússal vagy tenger gyümölcseivel és különböző öntetekkel), modan yakihoz (okonomiyaki változat), negiyakihoz (okonomiyaki változat), takoyakihoz (polipos sült golyócskák), yakisobához (tészta stir fry), japán sült rizshez, vagy (mint mártogató) karaage-hez (lisztbe vagy keményítőbe mártott hús/hal, amit bő olajban sütnek ki), tempurákhoz (liszt-víz-tojás keverékébe forgatott, bő olajban sütött tenger gyümölcsei, hús vagy zöldség).

Bár másabb, mint standard majonéz, bátran használhatjuk a helyettesítésére. Kenjük szendvicsre, burgerekbe, adjuk, mint mártogató szószt bő olajban sült vagy sütőben sült zöldségekhez, sültkrumplihoz, steak burgonyához, házi készítésű zöldségchipsekhez, sajtgolyókhoz, zöldség-, hús-, gabonafasírtokhoz, csípős csirkeszárnyakhoz, csirkefalatokhoz, halrudacskához, kétszersültekhez, kenyérrudacskákhoz.

Keverjük el coleslaw-ban, burgonyasalátában, tojássalátában, tésztasalátákban, locsoljuk tonhalsalátára, friss salátákra, sós palacsintára, kaszinótojásra, pizzára, héjában sült, töltött burgonyára, tócsnira.

Dúsítsuk vele a mártogató szószokat, kencéinket. Használjuk, mint alap tartármártáshoz, sültkrumpli szószhoz (majonézes ketchup), remoulade mártáshoz. Ha ízesítjük, új szószt kapunk, adjunk hozzá fokhagymát / curry fűszerkeveréket / chilit / szezámolajat / misopasztát / szójaszószt / chiliszószt / wasabit / tormát stb.

Próbáljuk ki valamelyest kevésbé szokványos társításokban is. Bármilyen furcsán is hangzik, ez a krémes keverék tökéletes marinád majonézes grillezett csirkéhez, grillezett sajthoz. A legegyszerűbb módja, hogy úgy varázsoljuk ízletessé a grillételünket, hogy mellette egy extra ropogós réteggel is bevonjuk.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

szójaolaj, víz, szeszecet, tojássárgája, só, cukor, tojásfehérje, ízfokozó: MSG; őrölt mustármag, sűrítőanyag: E415; mustárolaj, kukoricaolaj, repceolaj, színezőanyag (karotin, paprikakivonat, kurkumin), antioxidáns: kalcium-dinátrium-EDTA

 

Allergének

Szóját, mustárt, tojást tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml termékben

Átlagos tápérték 100 ml termékben
Energia: 2679 kJ/651 kcal
Zsír: 71 g
- amelyből telített zsírsavak: 12 g
Szénhidrát: 2,1 g
- amelyből cukrok: 1,2 g
Fehérje: 0,5 g
Só: 1,3 g

 

Tárolás: Hűvös, száraz helyen tartandó. Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási ország: Korea

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti
.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!